Τι θα προτιμούσες; 100.000 ευρώ σήμερα ή 1 εκατομμύριο ευρώ σε δέκα χρόνια; Μια έξυπνη κωμωδία για τα λεφτά, τον έρωτα και τη φιλοδοξία…

Από τον ισπανό μετρ της κωμωδίας Ντάνι ντε λα Όρντεν που εμπνεύστηκε την ταινία από το θεατρικό έργο του Τζόρντι Βαλέχο.

H Weirdwave, από τις 18 Μαΐου, παρουσιάζει στους κινηματογράφους την ισπανική ταινία Το τεστ του Ντάνι ντε λα Όρντεν, μια έξυπνη κωμωδία με πρωταγωνιστές ένα ζευγάρι που πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα: «100.000 ευρώ σήμερα ή 1 εκατομμύριο σε δέκα χρόνια;».

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ένα παντρεμένο ζευγάρι τριαντάρηδων με οικονομικά προβλήματα, αίφνης αντιμετωπίζει ένα μεγάλο δίλημμα που μπορεί να τους αλλάξει τη ζωή. Ένας από τους καλύτερούς τους φίλους, κατά τη διάρκεια ενός δείπνου, τους προτείνει να κάνουν ένα ψυχολογικό τεστ προσωπικότητας που έχει δημιουργήσει η κοπέλα του, μία επιτυχημένη ψυχολόγος, γκουρού της αυτοβοήθειας. Το τεστ βασίζεται σε μία και μοναδική ερώτηση: “Τι θα προτιμούσατε; Εκατό χιλιάδες ευρώ τώρα ή ένα εκατομμύριο ευρώ σε δέκα χρόνια;”. Η απάντηση δεν είναι καθόλου αυτονόητη, και αυτό που ξεκινά ως ένα διασκεδαστικό τεστ χαρακτήρων θα οδηγήσει σε απροσδόκητες εξελίξεις.

Οι ψυχολογικές διεργασίες που πυροδοτεί το δίλημμα μεταξύ ενός εξασφαλισμένου παρόντος κι ενός αβέβαιου μέλλοντος, αναδεικνύουν τις οικονομικές ανισότητες στην παρέα, τις παγιωμένες τους πεποιθήσεις αλλά και κάμποσα καλά ριζωμένα κλισέ που καθορίζουν την συμπεριφορά τους. Στην πορεία ο ιδεαλισμός και η θεωρία θα έρθουν σε σύγκρουση με την κυνική πραγματικότητα, ενώ μυστικά, ψέματα και τραύματα θα αναδυθούν στην επιφάνεια… Και βέβαια, η οικονομική κρίση αποτελεί το υπόβαθρο όλων αυτών, μέσα από ένα καλοδουλεμένο σενάριο όπου η σάτιρα συναντά το δράμα, και το χιούμορ την συγκίνηση.

Ταυτότητα ταινίας
Το τεστ / El Test

Σκηνοθεσία: Nτάνι ντε λα Όρντεν
Σενάριο: Τζόρντι Βαλέχο
Ηθοποιοί: Μίρεν Ιμπαργκίρεν, Κάρλος Σάντος, Αλμπέρτο Σαν Χουάν, Μπλάνκα Σουάρεζ

Χώρα παραγωγής: Ισπανία
Έτος παραγωγής: 2022
Διάρκεια:105’

Επίσημη επιλογή -Φεστιβάλ Μάλαγα, 2022

Πηγή Άρθρου

Share.