«Θα είναι ένας ζωντανός εφιάλτης μέχρι κάποιος πολιτικός να έχει τα κότσια να επιστρέψει στην ΕΕ».

Ο Noel Gallagher χαρακτήρισε το Brexit ως «απόλυτη καταστροφή» σε μία νέα συνέντευξή του.

Το 2019, ο Noel Gallagher δέχτηκε κριτική όταν καταφέρθηκε εναντίον όσων ήθελαν να ανατραπεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Μιλώντας στην εφημερίδα The Manchester Evening News, ο Noel Gallagher είχε πει σχετικά τότε: «Υπάρχει μόνο ένα πράγμα χειρότερο από έναν ανόητο που ψήφισε υπέρ του Brexit. Αυτό είναι η άνοδος των ηλίθιων που προσπαθούν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας».

Διαφήμιση

Ο Noel Gallagher ανέφερε ότι οι άνθρωποι που συμμετέχουν στις δημοκρατικές διαδικασίες θα έπρεπε να υποστηρίξουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ακόμη και αν διαφωνούσαν με αυτό, κάτι που είχε επαναλάβει και στο παρελθόν.

Ο πρώην μουσικός των Oasis σημείωσε ότι δεν ψήφισε στο δημοψήφισμα, αλλά παρόλο που ο ίδιος δεν υποστηρίζει το αποτέλεσμα, πιστεύει ότι ο κόσμος πρέπει να το υποστηρίξει.

Τώρα, σε μία νέα συνέντευξή του στο The Big Issue, ο Noel Gallagher δήλωσε ότι το Brexit είναι ένας «ζωντανός εφιάλτης» και επιζήμιο για τους νέους.

«Στα προάστια του Μάντσεστερ, όπου γεννήθηκα, τα πάντα είναι σφραγισμένα με σανίδες. Λυπάμαι για τους νέους ανθρώπους που μεγαλώνουν σε αυτή τη χώρα τώρα, το Brexit ήταν μία απόλυτη και ανεπανόρθωτη καταστροφή», σχολίασε.

«Και θα είναι ένας ζωντανός εφιάλτης μέχρι κάποιος πολιτικός να έχει τα κότσια να βάλει ένα δημοψήφισμα σε ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης και να κατέβει με αυτό και να επιστρέψει στην ΕΕ», συνέχισε.

«Τίποτα δεν λειτουργεί πια σε αυτή τη χώρα. Η πολιτική δεν λειτουργεί. Οι κοινωνικές υπηρεσίες δεν λειτουργούν», υποστήριξε.

«Η πολιτική έχει φτάσει σε ένα γαμημένο αδιέξοδο. Δεν καταλαβαίνω πια τι πρεσβεύουν όλοι αυτοί. Οι Συντηρητικοί θα οδηγήσουν αυτή τη χώρα στα τάρταρα και μετά θα την παραδώσουν στους Εργατικούς και θα πουν καλή τύχη με αυτό», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο Noel Gallagher τόνισε πόσο ανησυχεί για τους νέους μουσικούς της εργατικής τάξης που δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή, καθώς παλεύουν με το κόστος ζωής και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν για όργανα και αίθουσες πρόβας.

«Δεν έχει έρθει κανείς να μιλήσει γι’ αυτούς για τις ζωές τους και την κουλτούρα τους και για το πού θα πάνε στη συνέχεια», επισήμανε.

Ο Noel Gallagher αναφέρθηκε επίσης στις αντιδράσεις που δέχτηκε για τα αρχικά σχόλιά του σχετικά με το δημοψήφισμα για το Brexit το 2019 στη συνέντευξή του στον Guardian.

«Ο κόσμος άρχισε να με αποκαλεί ναζί! Σκέφτηκα: “Αλήθεια; Μέλος του Τρίτου Ράιχ;”», είπε.

Διαφήμιση

«Κοιτάξτε, νομίζω ότι είναι γελοίο που φεύγουμε. Κανείς από εμάς δεν είχε καν τα προσόντα να ψηφίσει. Ρωτάτε έναν τύπο πάνω από ένα εστιατόριο στο Μπράντφορντ αν πρέπει να φύγουμε από την Ευρώπη. “Ναι!”», συνέχισε.

«Αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι αν γίνει δεύτερο δημοψήφισμα, ως έθνος, δεν θα μπορέσουμε να ανακάμψουμε ποτέ», συμπλήρωσε.

Παρόλο που διαφωνεί με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ο Noel Gallagher εξήγησε γιατί πιστεύει ότι το Brexit έπρεπε να προχωρήσει.

«Έπρεπε να αποχωρήσουμε γιατί, ανεξάρτητα από το πόσο κακώς πληροφορημένοι ήταν οι άνθρωποι, τους λες ότι η ψήφος τους δεν μετράει. Και αυτό είναι σύμπτωμα του αποκλεισμού των απόψεων των ανθρώπων», ανέφερε.,

Εκείνη την εποχή, ο Noel Gallagher είχε δηλώσει ότι παρέμενε αισιόδοξος για το μέλλον, παρά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, λέγοντας ότι «θα τα καταφέρουμε».

Πηγή Άρθρου

Share.