Επιστρέψτε στους Αγώνες Πείνας — 64 χρόνια προτού η Κάτνις Έβερντιν προσφερθεί εθελοντικά ως Φόρος και δεκαετίες πριν ο Κοριολανός Σνόου γίνει ο τυραννικός Πρόεδρος της Πανέμ — στην ταινία THE HUNGER GAMES: Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΑΗΔΟΝΙΩΝ & ΤΩΝ ΦΙΔΙΩΝ.

Η νέα περιπέτεια ακολουθεί τον νεαρό Σνόου (Tom Blyth), την τελευταία ελπίδα για την κάποτε περήφανη και τώρα ξεπεσμένη οικογένεια Σνόου σε μία μεταπολεμική Κάπιτολ. Με τα προς το ζην του οριακά επαρκή, ο Σνόου δέχεται απρόθυμα τον ρόλο  του μέντορα της Λούσι Γκρέι Μπέιρντ (Rachel Zegler) — του Φόρο της φτωχής Περιοχής 12 — στους 10ους Αγώνες Πείνας.

Με την γοητεία της Λούσι Γκρέι να αιχμαλωτίζει το κοινό της Πάνεμ, ο Σνόου βλέπει την ευκαιρία να αλλάξει τη μοίρα και των δύο. Ενώνεται με εκείνη προκειμένου να ανατρέψει τις πιθανότητες υπέρ τους. Πολεμώντας με το ένστικτό του τόσο για το καλό όσο και για το κακό, ο Σνόου ξεκινά έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο για να επιβιώσει και να αποκαλύψει αν τελικά θα γίνει αηδόνι… ή φίδι.

Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΑΗΔΟΝΙΩΝ & ΤΩΝ ΦΙΔΙΩΝ προσφέρει μια νέα πρωτότυπη οπτική  που μεταφέρει το franchise σε άλλα επίπεδα, ενώ παραμένει θεματικά συνδεδεμένη με τις προηγούμενες ταινίες. Το prequel εξετάζει το παρελθόν της Πάνεμ και αποκαλύπτει όλη την πλούσια ιστορία που αναφέρεται στην τετραλογία, μέσα από τα μάτια του νεαρού Κοριολανού Σνόου, του οποίου η προσωπικότητα  υπήρξε καθοριστική σε όλες τις ταινίες Hunger Games.

Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΕΝΟΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ FRANCHISE

Το έπος υπερπαραγωγή των Hunger Games έχει ενθουσιάσει και αιχμαλωτίσει τη φαντασία του κοινού σε όλο τον κόσμο για περισσότερα από 15 χρόνια. Η συναρπαστική ιστορία και η μαγευτική μυθολογία του βρίσκουν απήχηση σε όλες τις ηλικίες και έχουν μετατρέψει τη σειρά ταινιών σε παγκόσμιο φαινόμενο.

Το franchise, που γεννήθηκε από ένα εκδοτικό φαινόμενο, με πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα των βιβλίων της τριλογίας The Hunger Games της Suzanne Collins να πωλούνται,  πλησιάζει το παγκόσμιο box office των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τώρα, το κοινό θα δει επιτέλους πώς δημιουργήθηκε αυτός ο κόσμος, μέσα από την ιστορία προέλευσης του Κοριολανού Σνόου.

ΜΕΝΤΟΡΕΣ & ΦΟΡΟΙ

Ο Tom Blyth υποδύεται τον νεαρό Coriolanus, πρωταγωνιστώντας στο πλευρό της Rachel Zegler στο ρόλο της Lucy Gray Baird, η οποία είναι Φόρος από την φτωχή Περιοχή 12. Στον 18χρονο Κοριολάνο ανατίθεται η καθοδήγηση της για τους 10ους ετήσιους Αγώνες Πείνας, και σύντομα συνειδητοποιεί ότι η αινιγματική εξυπνάδα και η ζεστασιά της έχουν την ικανότητα όχι μόνο να αιχμαλωτίζουν το πλήθος, αλλά ίσως να προσφέρουν και στους δύο την ευκαιρία να ξεπεράσουν τα εμπόδιά τους. Οι δυο τους αναπτύσσουν έναν απροσδόκητο δεσμό και, καθώς οι Αγώνες ξεκινούν, παίρνουν ρίσκα και παραβιάζουν τους κανόνες για να γοητεύσουν το κοινό της Κάπιτολ. Αν και η σχέση τους ξεκινά στην Αρένα, γρήγορα εξελίσσεται πέρα από αυτό που μπορούν να δουν οι θεατές, αφήνοντας τον Σνόου να παλεύει με τον εαυτό του καθώς κάνει επιλογές που προμηνύουν τον άντρα που θα γίνει.

Ο Blyth αναλαμβάνει τον ρόλο που ενσάρκωσε προηγουμένως (σε ένα σενάριο που διαδραματίζεται δεκαετίες αργότερα) από τον Donald Sutherland. Ο Blyth διάβασε το μυθιστόρημα της Collins προετοιμάζοντας τις οντισιόν του: «Μετά την ανάγνωση του πρώτου κεφαλαίου, κόλλησα», λέει. «Ο Κοριολανός είναι τόσο περίπλοκος χαρακτήρας. Τον βλέπουμε να γίνεται από αυτόν τον νεαρό άνδρα που είναι προβληματισμένος και παλεύει για την οικογένειά του, σε κάποιον με μεγάλη και σκοτεινή φιλοδοξία».

Η Rachel Zegler (West Side Story) πρωταγωνιστεί ως Lucy Gray Baird , και είναι ο επιλεγμένος φόρος της Περιοχής 12 που θα παλέψει για την επιβίωσή της στην αρένα, στους 10ους Αγώνες Πείνας.

Όμως ο Tom Blyth ως μέντορας της, ο οποίος υποδύεται τον Coriolanus Snow, βρίσκεται διχασμένος ανάμεσα στα καθήκοντά του στην Κάπιτολ και τα συναισθήματα που αναπτύσσει σταδιακά για εκείνη.

Καθώς ο Snow καθοδηγεί τη Lucy Gray, αρχίζει να αμφισβητεί όλα όσα γνωρίζει για τους Αγώνες και τον ρόλο του σε αυτούς. Αρχικά, εκείνη αντιπροσωπεύει την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον και τα ταλέντα της μαγεύουν τον Snow και τα πλήθη που παρακολουθούν τους Αγώνες. Ο Σνόου γίνεται σύμμαχός της και καθώς περιηγούνται στους θανατηφόρους Αγώνες, σύντομα συνειδητοποιεί ότι υπάρχουν περισσότερα στη ζωή από το να κερδίζεις με κάθε κόστος.

Η σχέση τους προσφέρει βάθος, ρίχνοντας νέο φως στη σύνδεση του Snow χρόνια αργότερα με την Katniss Everdeen (η οποία επίσης κατάγεται από την περιοχή της Lucy Gray, την 12), ενώ προμηνύει το μέλλον της Πάνεμ. Τόσο η Lucy Gray όσο και η Katniss τραβούν την προσοχή του πλήθους κατά τη διάρκεια των αντίστοιχων Αγώνων τους – η μία με επίμονη γενναιότητα και αυθεντική ευθυκρισία, η άλλη με ενστικτώδη επίδειξη και πολιτική γνώση. Η Lucy Gray είναι μια δεξιοτέχνης μουσικός που παρουσιάζει ένα πρωτόγνωρο θάρρος στους Αγώνες, προσφέροντας παρηγοριά στον Snow σε έναν κατεστραμμένο από τον πόλεμο, βάναυσο κόσμο που κάνει την ιστορία του έρωτά τους όμορφη και τραγική.

H Zegler εκτίμησε τις απεικονίσεις της Katniss και της Lucy Gray από την Collins ως «ενάντια στο κατεστημένο και αντικυβερνητικές φιγούρες, που πάντα υπερασπίζονται το σωστό χωρίς γλυκύτητα ή ακόμη και εγκαρδιότητα», εξηγεί αναλυτικά. «Είναι πολύ σκληρές στην συμπεριφορά τους. Το να διαβάζω για την Katniss ήταν απίστευτο και είμαι τόσο ευγνώμων στη Σούζαν Κόλινς για αυτό και πολλά άλλα.»

TRIVIA

 • Τα εικονικά και συμβολικά πουλιά, τα Mockingjays είναι ένα υβρίδιο των Jabberjays και Mockingbirds. Ο Snow μισεί τα Mockingjays και δεκαετίες αργότερα τα αυτά έγιναν σύμβολο της επανάστασης που καταστρέφει τον Snow.
 • Κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής σκηνής δράσης, ο νεαρός Snow βλέπει ένα τόξο και βέλη –το όπλο της επιλογής της Katniss – που τον νευριάζει και δίνει μια ματιά στη μελλοντική δυναμική τους.
 • Χαρακτήρες στο BALLAD OF SONGBIRDS & SNAKES (BOSS) που είδαμε στις προηγούμενες ταινίες της εποχής Katniss: Snow, Tigris.
 • Ο Lucky Flickerman, πρόγονος του Caesar Flickerman, κάνει αναφορά στο διάσημο ρητό της Effie Trinket «μακάρι οι πιθανότητες να είναι πάντα υπέρ σου» στην ταινία.
 • The Hanging Tree – ένα τραγούδι που συνθέτει η Lucy Gray για να διαμαρτυρηθεί για την Κάπιτολ – τραγουδιέται, δεκαετίες αργότερα, από την Katniss σε μια κομβική στιγμή.
 • Το Κάτνις, ένα φυτό με λευκά άνθη και μικρούς κόνδυλους στις ρίζες του, γίνεται το όνομα της ηρωίδας των πρωτότυπων ταινιών.
 • Στη μυθολογία, ο Snow εκπαιδεύεται υπό την Dr. Gaul ως Gamemaker και τελικά γίνεται πρόεδρος της Πάνεμ λίγο πριν από τους 50ους Αγώνες Πείνας. (Οι πρωτότυπες ταινίες διαδραματίζονται πάνω από μια δεκαετία αργότερα.)

Ταυτότητα ταινίας
The Hunger Games: Η Μπαλάντα των Αηδονιών & των Φιδιών / The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes

 • Σκηνοθεσία: Φράνσις Λόρενς
 • Σενάριο: Μάικλ Λέσλι, Μάικλ Αρντ
 • Φωτογραφία: Τζο Γουίλιαμς
 • Μοντάζ: Μάρκ Γιοσικάουα
 • Μουσική: Τζέιμς Νιούτον Χάουαρντ
 • Πρωταγωνιστούν: Τομ Μπλάιθ, Ρέιτσελ Ζέγκλερ, Πίτερ Ντίνκλατζ, Χάντερ Σάφερ
 • Διάρκεια: 157 λεπτά
 • Χώρα παραγωγής: Η.Π.Α.
 • Έτος παραγωγής: 2023

Πηγή Άρθρου

Share.