Η νέα μικρού μήκους ταινία “Strange Way of Life” του Πέδρο Αλμοδόβαρ με πρωταγωνιστές τον Ίθαν Χοκ και τον Πέδρο Πασκάλ είναι ένα queer γουέστερν, που αφηγείται την ιστορία αγάπης μεταξύ ενός σερίφη και του εραστή του.

Στην ειδική προβολή της νέας του ταινίας ο Pedro Almodovar ανέφερε:

«Η ταινία μου είναι τελείως διαφορετική από τα γουέστερν του Σέρτζιο Λεόνε, που έφεραν επανάσταση στο είδος. Έφτιαξα ένα κλασικό γουέστερν όπου μιλώ για την επιθυμία μεταξύ δύο καουμπόηδων. Σε πολλές από τις ταινίες μου υπάρχουν ξεκάθαρες σκηνές σεξ. Αλλά όσο περνάει ο καιρός, έχω λιγότερη επιθυμία να δείξω τα πράγματα με αυτόν τον τρόπο. Ήθελα να δείξω την ευχαρίστηση και την επιθυμία διαφορετικά, τραβώντας απλώς τα πάνω μέρη του σώματός τους και τα πρόσωπά τους, με τον αισθησιασμό να αποτυπώνεται περισσότερο στα βλέμματά τους.

Το θέμα της ομοφυλοφιλίας έχει αναφερθεί σπάνια στα γουέστερν, παρ’ όλο που είναι ένα εξαιρετικό δραματικό θέμα. Η Jane Campion ήταν η πρώτη που έθιξε το θέμα στο “The Power of the Dog”. Αλλά η ταινία της ασχολείται μόνο με τη διφορούμενη σεξουαλικότητα και ποτέ δεν μιλάει πραγματικά για την επιθυμία. Δεν κάνουν ποτέ έρωτα. Τα τελευταία πέντε χρόνια, υπήρξαν τρία μεγάλα γουέστερν που ασχολούνται με αυτό το θέμα: αυτά της Chloé Zhao, της Kelly Reichardt και της Jane Campion. Αυτό ήταν το πρώτο μου γουέστερν και δεν ήθελα να φαίνομαι αναχρονιστικός, ειδικά στα μάτια των Αμερικανών, γιατί είναι το είδος τους. Έτσι, φαντάστηκα ένα αφηρημένο γουέστερν, με τον δικό μου τρόπο. Υπάρχει μια εντελώς θεατρική σκηνή βασισμένη σε διαλόγους. Δεν ήθελα να δείξω τα γυμνά τους σώματα, αλλά μάλλον τις γυμνές φωνές τους. Όταν σχεδίασα αυτή την ταινία, αποφάσισα να μην τους δείξω γυμνούς, αφήνοντας το κοινό να παίξει με τη φαντασία του. Επίσης δεν ήθελα να κάνω σπαγγέτι γουέστερν».

Πηγή: Festival-cannes.com – official selection by Benoit Pavan

Φωτογραφία: oscars.org

Πηγή Άρθρου

Share.