Η Rita Ora μίλησε για τη συμβουλή που της είχε δώσει ο Prince και την έμπνευση που πήρε από την Taylor Swift για την καριέρα της.

Η Rita Ora πήρε έμπνευση από τον Prince για να αποκτήσει τον έλεγχο της μουσικής της.

Η Βρετανίδα τραγουδίστρια υπέγραψε πέρυσι συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία BMG και στο πλαίσιο της συμφωνίας, της δόθηκε ο έλεγχος των δικαιωμάτων της μουσικής της, κάτι που ο Prince – με τον οποίο είχε συνεργαστεί το 2013 – την είχε συμβουλέψει ότι ήταν σημαντικό να κάνει.

Σε μία νέα συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Wonderland, η Rita Ora αναφέρθηκε στη διάσημη φράση που είχε πει κάποτε ο Prince: «Αν δεν σου ανήκει η μουσική σου, τότε ανήκεις στη μουσική σου».

Διαφήμιση

«Μου το είχε πει όταν ήμουν μαζί του, αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα ότι αυτό θα μπορούσε να ισχύει και για εμένα», δήλωσε.

«Έλεγα: “Δεν υπάρχει περίπτωση. Δεν πρόκειται να μπλέξω άσχημα με κανέναν”. Τώρα είμαι σε μία θέση όπου μου ανήκει η μουσική μου – μπορώ να ελέγχω πού πηγαίνουμε, πού δίνουμε άδεια», πρόσθεσε.

Η Rita Ora ξεκίνησε την καριέρα της συνεργαζόμενη με τη Roc Nation του Jay-Z, αλλά τελικά μήνυσε την εταιρεία για το «ανεφάρμοστο» συμβόλαιό τους και, αφού η Roc Nation της έκανε ανταγωγή, τελικά προχώρησαν σε εξωδικαστικό διακανονισμό.

Η 32χρονη τραγουδίστρια παραδέχτηκε ότι είχε συνηθίσει να μην ενοχλεί τις πρώτες ημέρες της καριέρας της: «Ικανοποιούσα πολύ τον κόσμο τότε. Είχα μάθει να κάνω αυτό που ήθελαν όλοι οι άλλοι», ανέφερε.

Η Rita Ora άντλησε επίσης έμπνευση από την Taylor Swift και τη διαμάχη σχετικά με τα δικαιώματα των πρώτων έξι άλμπουμ της καριέρας της, που ανάγκασε την Αμερικανίδα pop star να πάρει την απόφαση να ηχογραφήσει ξανά τα παλαιότερα άλμπουμ της.

«Η Taylor μου έδωσε πραγματικά έμπνευση. Ήταν ένα μεγάλο άλμα για να κάνω αυτό το συμβόλαιο… Δεν ήταν εύκολη υπόθεση», είπε.

Η Rita Ora προσφέρθηκε τώρα να δώσει συμβουλές σε νέους καλλιτέχνες που δεν είναι σίγουροι για το πώς να προστατεύσουν τη δουλειά τους.

«Είμαι πάντα εδώ για να μιλήσω. Οι ανερχόμενοι καλλιτέχνες που πραγματικά θέλουν να με ρωτήσουν σχετικά, είμαι εδώ γι’ αυτό», τόνισε.

Πηγή Άρθρου

Share.