Ο Doug Richards ισχυρίστηκε επίσης ότι είναι εμπνευστής του ονόματος του συγκροτήματος.

Ένας μουσικός που συμμετείχε στις Wet Leg στις πρώτες ημέρες του συγκροτήματος ισχυρίστηκε ότι δεν αναφέρεται ως συνδημιουργός ορισμένων τραγουδιών που συνυπέγραψε και περιλαμβάνονται στο πρώτο άλμπουμ του διδύμου.

Ο Doug Richards, ο οποίος εμφανίζεται με το συγκρότημα Plastic Mermaids, ισχυρίστηκε σε μια νέα συνέντευξή του ότι έχει συνυπογράψει τα τραγούδια «Oh No» και «Too Late Now» από το άλμπουμ «Wet Leg» του 2022.

Ο Richards ίδρυσε το συγκρότημα στο Isle of Wight το 2019 με την πρώην σύντροφό του, τη Rhian Teasdale και τη Hester Chambers. Ο μουσικός, ο οποίος έπαιζε ντραμς στο συγκρότημα, και ο χωρισμός τους είναι το θέμα αρκετών τραγουδιών των Wet Leg.

Διαφήμιση

«Νιώθω φόβο να επιχειρήσω να προσεγγίσω αυτό το θέμα. Αλλά έχω γράψει αυτά τα τραγούδι και είναι στο δίσκο. Οπότε μάλλον θα πρέπει να με αναγνωρίσουν», δήλωσε στους The Times.

Επιπλέον, ο Doug Richards απέρριψε τον ισχυρισμό της Rhian Teasdale και της Hester Chambers ότι επινόησαν το όνομα Wet Leg συνδυάζοντας τυχαία emojis σε ένα πληκτρολόγιο.

Σε μία άλλη συνέντευξή τους, οι Wet Leg είχαν δηλώσει ότι το όνομά τους προέρχεται από τον όρο «Overners» (άνθρωποι που επισκέπτονται το Isle of Wight από την ηπειρωτική χώρα), «επειδή πρέπει να βρέξουν τα πόδια τους για να διασχίσουν τη θάλασσα και να έρθουν στο Νησί».

Ωστόσο, ο Doug Richards είχε μια διαφορετική ονομασία σχετικά με την έμπνευση του ονόματος του συγκροτήματος.

«Για χρόνια εγώ και μερικοί φίλοι είχαμε λίστες με ηλίθια ονόματα συγκροτημάτων. Κάθε φορά που σκεφτόμασταν έναν αστείο συνδυασμό λέξεων τον γράφαμε. Ένα από αυτά ήταν το Wet Book. Ο αδελφός μου άκουσε λάθος και μου είπε: “Ω, θα έπρεπε να το ονομάσετε Wet Leg”. Ο Rhian δεν ήταν σίγουρος. Φαίνεται όμως ότι είχε αποτέλεσμα», είπε.

Οι Wet Leg στο Release Athens 2023

Οι Wet Leg ηγούνται πλέον από τη Rhian Teasdale και τη Hester Chambers, έχοντας τη συνοδεία του Ellis Durand (μπάσο, δεύτερα φωνητικά), του Josh Mobaraki (κιθάρες, synth, δεύτερα φωνητικά) και του Henry Holmes (ντραμς, κρουστά).

Ο Doug Richards υποστήριξε επίσης ότι η Rhian Teasdale του ζήτησε να εγκαταλείψει το συγκρότημα μετά τον χωρισμό τους: «Στην πραγματικότητα, ήμουν πραγματικά αναστατωμένος από αυτό. Είχα την αίσθηση ότι ίσως ήταν αρκετά επιτυχημένο. Ένιωθα επίσης ότι βοήθησα στη δημιουργία του», είπε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης στους The Times, ο Doug Richards τόνισε ότι ένιωσε «πληγωμένος» από τους στίχους των Wet Leg που πιστεύει ότι απευθύνονται σε αυτόν. Στο «Ur Mum» από το «Wet Leg», η Rhian Teasdale τραγουδάει: «Όταν σκέφτομαι τι έχεις γίνει / Λυπάμαι για τη μητέρα σου».

Η Rhian Teasdale άφησε να εννοηθεί μιλώντας στον Independent τον Απρίλιο του 2022 ότι είχε μετανιώσει γι’ αυτόν τον στίχο. Η εφημερίδα σχολίασε ότι το «Ur Mum» είναι ένα από τα πολλά τραγούδια του άλμπουμ που αφορούν «τον ίδιο χωρισμό».

«Αφορά τη στιγμή που συνειδητοποιείς: “Ώρα να φύγεις – ώρα να φύγεις από αυτό!”. Μερικές φορές, για να το κάνεις αυτό, πρέπει να προσποιηθείς ότι πραγματικά μισείς κάποιον. Νομίζω ότι γι’ αυτό το τραγούδι ακούγεται τόσο… είναι λίγο σκληρό, έτσι δεν είναι; Το “λυπάμαι για τη μαμά σου” είναι πολύ κακό πράγμα να το λες», σχολίασε.

Ο Doug Richards είπε στους The Times ότι ο συγκεκριμένος στίχος τον πλήγωσε επειδή η μητέρα του, Sue, πέθανε από καρκίνο το 2013, λίγο πριν εκείνος και η Rhian Teasdale γίνουν ζευγάρι.

«Η απώλειά της άλλαξε τη ζωή μου. Ήταν καλή, η μητέρα μου. Ήταν καλή. Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα πιο στοχευμένο που να με πληγώνει από αυτόν τον στίχο», ανέφερε.

Οι Wet Leg εμφανίστηκαν πρόσφατα στο πλευρό των Madrugada στο Release Athens 2023, πραγματοποιώντας την πρώτη εμφάνισή τους στην Ελλάδα.

Διαφήμιση

Νωρίτερα φέτος, οι Wet Leg κέρδισαν δύο βραβεία Grammy, για το Καλύτερο Άλμπουμ Εναλλακτικής Μουσικής («Wet Leg») και την Καλύτερη Ερμηνεία Εναλλακτικής Μουσικής («Chaise Longue») και τρία βραβεία στα BRIT Awards 2023.

Πηγή Άρθρου

Share.