Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Μάρτιν Σκορσέζε

Βασισμένη στο δημοφιλές ομότιτλο best-seller μυθιστόρημα του David Grann, η ταινία «Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού» (“Killers Of The Flower Moon”) μας μεταφέρει στην Οκλαχόμα της δεκαετίας του 1920 όπου τα μέλη της φυλής Οσέιτζ που είχε πλουτίσει λόγω του πετρελαίου που ανακαλύφθηκε στη γη τους αρχίζουν να δολοφονούνται το ένα μετά το άλλο. Οι κτηνώδεις αυτές δολοφονίες έμειναν στην Ιστορία ως Κράτος του Τρόμου.

Στο Γραφείο Καθηγητών

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Ιλκέρ Τσατάκ

Μια αφοσιωμένη, ιδεαλίστρια δασκάλα ξεκινά την πρώτη της δουλειά σε ένα σχολείο. Όταν ένας από τους μαθητές της είναι ύποπτος για μια σειρά από κλοπές, αποφασίζει να διαλευκάνει μόνη της το θέμα. Προσπαθώντας να μεσολαβήσει ανάμεσα σε αγανακτισμένους γονείς, ισχυρογνώμονες συναδέλφους και επιθετικούς μαθητές, έρχεται αντιμέτωπη με τις δομές του σχολικού συστήματος. Όσο πιο απελπισμένα προσπαθεί να τα κάνει όλα σωστά, τόσο πιο κοντά φτάνει στο να σπάσει.

Η κινέζα (Επανέκδοση)

Σκηνοθεσία: Ζαν-Λυκ Γκοντάρ

Πέντε νέοι αποφασίζουν να ζήσουν σύμφωνα με τη μαρξιστική θεωρία μέσα σε ένα διαμέρισμα. Η Βερονίκ μελετάει φιλοσοφία, ο Γκιγιόμ είναι ηθοποιός, ο Ανρί εργάζεται στο Ινστιτούτο Οικονομικών Μελετών, ο Κιρίλοφ είναι ζωγράφος και η Ιβόν αντιπροσωπεύει την αγροτική τάξη. Ηρθε στο Παρίσι για να δουλέψει και κατέληξε πόρνη. Η Βερονίκ προτείνει να δολοφονήσουν ένα προβεβλημένο πρόσωπο. Ολοι συμφωνούν εκτός του Ανρί, που υπερασπίζεται τη συνύπαρξη με την αστική τάξη. Εκδιώκεται από την ομάδα για ρεβιζιονισμό. Ο Κιρίλοφ επιμένει νευρωτικά να αναλάβει τη δολοφονία και κατόπιν αυτοκτονεί.

Paw Patrol

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Καλ Μπρούνκερ

Όταν ένας μαγικός μετεωρίτης πέφτει στην Πόλη της Περιπέτειας, τα κουτάβια του PAW Patrol αποκτούν υπερδυνάμεις, μεταμορφώνοντάς τα σε Υπερκουτάβια! Για τη Σκάι, το νεαρότερο μέλος της ομάδας, οι νέες δυνάμεις που αποκτά ήταν όνειρο ζωής. Αλλά τα πράγματα χειροτερεύουν όταν ο μεγαλύτερος αντίπαλος των κουταβιών, ο Δήμαρχος Χάμντινγκερ, το σκάει από τη φυλακή και συνεργάζεται με μία τρελή επιστήμονα για να κλέψει τις υπερδυνάμεις και για τους δύο κακούς. Με τη μοίρα της Πόλης της Περιπέτειας να κρέμεται από μια κλωστή, τα Υπερκουτάβια πρέπει να σταματήσουν τους κακούς προτού να είναι πολύ αργά και η Σκάι θα μάθει ότι ακόμα και το πιο μικρό κουτάβι μπορεί να κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά.

 

Πηγή Άρθρου

Share.