Οι Pearl Jam θα ξεκουραστούν το καλοκαίρι και θα αρχίσουν ξανά τη δουλειά τον Σεπτέμβριο.

Ο μπασίστας Jeff Ament των Pearl Jam μίλησε για την πρόοδο που έχει κάνει το συγκρότημα όσο αφορά προετοιμασία της νέας δισκογραφικής δουλειάς του.

Το τελευταίο άλμπουμ των Pearl Jam ήταν το «Gigaton» που κυκλοφόρησε το 2020.

Ενώ ο Stone Gossard είχε ισχυριστεί ότι το νέο άλμπουμ των Pearl Jam είχε ολοκληρωθεί, ο Jeff Ament σημείωσε σε συνέντευξή του στον Kyle Meredith ότι το συγκρότημα δεν έχει φτάσει ακόμη σε αυτό το σημείο.

Διαφήμιση

«Νομίζω ότι άκουσα τον Stone να πιστεύει ότι ο δίσκος έχει τελειώσει, αλλά ξέρω σίγουρα ότι δεν έχει τελειώσει. Δεν νομίζω ότι όλα τα τραγούδια είναι έτοιμα», είπε.

«Το πιο δύσκολο μέρος της δημιουργίας ενός δίσκου πολλές φορές είναι να αποφασίσεις ποια τραγούδια θα μπουν στο δίσκο και αν χρειάζεται να ηχογραφήσουμε άλλο ένα τραγούδι, και ποιο θα είναι το εξώφυλλο και ποιος ο τίτλος και όλα αυτά τα πράγματα», εξήγησε.

Ο Jeff Ament ανέφερε ότι οι Pearl Jam πρόκειται να ξεκουραστούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και δήλωσε ότι όταν επιστρέψουν στη δράση τον Σεπτέμβριο, θα εξετάσουν ξανά το νέο άλμπουμ τους με ανανεωμένη ενέργεια και ματιά.

«Ξέρω σίγουρα ότι αυτή τη στιγμή όλοι θέλουν να ξεκουραστούν το καλοκαίρι, γιατί το περασμένο καλοκαίρι ήταν λίγο κουραστικό. Εγώ, σε μία εβδομάδα, σταματάω τα πάντα», αποκάλυψε.

«Και ξέρω ότι σε αυτό το σημείο, ο δίσκος δεν έχει ακόμα τελειώσει, οπότε τον Σεπτέμβριο θα συνεχίσουμε. Οι ερωτήσεις που έχουμε σχετικά με το πού βρισκόμαστε και οτιδήποτε άλλο, θα κάνουμε ξανά αυτές τις ερωτήσεις και θα τις επανεξετάσουμε», συνέχισε.

Ενώ δεν έχει οριστικοποιηθεί η ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου άλμπουμ των Pearl Jam, ο Jeff Ament αποκάλυψε ότι τα μέλη του συγκροτήματος ελπίζουν να ολοκληρώσουν την προετοιμασία ώστε να η νέα δισκογραφική δουλειά τους να κυκλοφορήσει το 2024.

«Νομίζω ότι όλοι ελπίζουν ότι θα κυκλοφορήσουμε ένα δίσκο του χρόνου». ανέφερε.

«Αν βγάλουμε δίσκο τον επόμενο χρόνο, αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα δώσουμε μερικές ακόμα συναυλίες. Υπάρχουν μερικά μέρη που έχουμε να παίξουμε αρκετό καιρό. Νομίζω ότι έχουμε προγραμματίσει κάποια πράγματα», πρόσθεσε.

Ο Jeff Ament δεν αποκάλυψε πολλά για την κατεύθυνση που ακολουθεί το νέο υλικό των Pearl Jam, όμως δήλωσε ότι σε αυτό το σημείο της καριέρας τους, έχουν τη δυνατότητα να είναι ελεύθεροι.

«Λοιπόν, έχουμε μιλήσει πολύ για το πώς τα τελευταία τρία ή τέσσερα χρόνια έχουμε κερδίσει το δικαίωμα να κάνουμε ό,τι στο καλό θέλουμε αυτή τη στιγμή. Και γιατί λοιπόν να μην πάμε μέχρι τέλους με αυτό;», σχολίασε.

Πηγή Άρθρου

Share.