Οι Iron Maiden προσπαθούν να μπλοκάρουν το εμπορικό σήμα μιας νέας εταιρείας εσωρούχων.

Οι Iron Maiden κινήθηκαν νομικά εναντίον ενός νέου καταστήματος εσωρούχων με την ονομασία Maiden Wear.

Οι δικηγόροι του συγκροτήματος επιδιώκουν να μπλοκάρουν τη χρήση του εμπορικού σήματος «Maiden Wear» από την εταιρεία, καθώς πιστεύουν ότι οι παρόμοιες επωνυμίες των δύο πλευρών «είναι πιθανό να εξαπατήσουν ή να προκαλέσουν σύγχυση στους καταναλωτές».

Σύμφωνα με το Complete Music Update, σε πρόσφατη αίτηση που υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Δίκης και Εφέσεων για τα Εμπορικά Σήματα των ΗΠΑ, οι δικηγόροι των Iron Maiden σημειώνουν ότι «ο κυρίαρχος όρος στο σήμα Maiden Wear της αιτούσας είναι Maiden και επομένως το σήμα μοιάζει σε βαθμό σύγχυσης ως προς την εμφάνιση και τη χροιά με το σήμα Iron Maiden των ενιστάμενων».

Διαφήμιση

Στην ένσταση επισημαίνεται επίσης ότι «τα εμπορεύματα που αναφέρονται στην αίτηση της Maiden Wear σχετίζονται ή είναι τα ίδια με τα εμπορεύματα που καλύπτονται από τα καταχωρισμένα σήματα των Iron Maiden και/ή για τα οποία οι ενιστάμενοι έχουν αποκτήσει τα δικαιώματα που απορρέουν από το κοινό δίκαιο στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Εξαιτίας αυτού, οι εκπρόσωποι των θρύλων του heavy metal πιστεύουν ότι οι θαυμαστές, οι οποίοι μπορεί να μην είναι σε θέση να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ των δύο εμπορικών σημάτων, μπορεί να οδηγηθούν στην αγορά προϊόντων από την εταιρεία εσωρούχων αντί από τους Iron Maiden, με αποτέλεσμα την πιθανή πρόκληση ζημίας στη φήμη του συγκροτήματος.

«Το σήμα της Maiden Wear είναι πιθανό να παραπλανήσει ή να προκαλέσει σύγχυση ή παραπλάνηση των καταναλωτών και των δυνητικών αγοραστών ως προς την προέλευση, τη χορηγία ή τη σύνθεση των προϊόντων της αιτούσας σε σχέση με τα προϊόντα των ενιστάμενων», υποστηρίζει η πλευρά των Iron Maiden.

Η Maiden Wear ειδικεύεται σε μια ποικιλία αξεσουάρ ένδυσης, όπως μετεγχειρητικοί κορσέδες, σουτιέν, lingerie, εσώρουχα και shapewear.

Επί του παρόντος, οι Iron Maiden έχουν κατοχυρώσει τη διάθεση «ενδυμάτων, δηλαδή T-shirts, tank tops, μακρυμάνικες μπλούζες, σορτς, αθλητικές μπλούζες, φούτερ, φόρμες, παντελόνια, μπουφάν, καπέλα, δερμάτινα βραχιολάκια, κασκόλ και παπούτσια», όπως σημειώνουν οι δικηγόροι τους.

Είναι ενδιαφέρον ότι υπάρχει επίσης η εταιρεία γυναικείων εσωρούχων Maidenform, η οποία δραστηριοποιείται από το 1922, και είναι προγενέστερη των Iron Maiden κατά περισσότερο από μισό αιώνα.

Όπως φαίνεται, δεν υφίσταται μία διαφωνία μεταξύ της Maidenform και των Iron Maiden σχετικά με τη χρήση του ονόματος.

Πηγή Άρθρου

Share.