Ένα ακόμα τραγούδι από το νέο άλμπουμ των Blur.

Οι Blur μοιράζονται το «St. Charles Square», ένα ακόμα τραγούδι από το πολυαναμενόμενο νέο άλμπουμ τους «The Ballad of Darren» που θα κυκλοφορήσει από την Parlophone Records / Warner Music στις 21 Ιουλίου.

«Τα θαλάσσωσα – δεν είμαι ο πρώτος που το κάνει» – Η ατάκα με την οποία ξεκινά το «St. Charles Square» έχει ήδη γίνει αγαπημένη του κοινού, με το πλήθος να τραγουδά με ενθουσιασμό μαζί με τον Damon Albarn καθώς το συγκρότημα παρουσιάζει τα νέα τραγούδια του σε όλη την Ευρώπη.

Το ρεφρέν του «St. Charles Square» θυμίζει το εκλεκτικό art-pop ύφος των προηγούμενων δουλειών των Blur.

Διαφήμιση

Ο Damon Albarn τραγουδά, προκαλώντας ανατριχίλα: «Επειδή υπάρχει κάτι εδώ κάτω και ζει κάτω από τις σανίδες του πατώματος», πλαισιωμένος από φωνητικά που δημιουργούν την αίσθηση ενός επικείμενου κινδύνου και μία την επιθετική κιθάρα του Graham Coxon.

Ο Damon Albarn δήλωσε για το τραγούδι: «Η πλατεία St. Charles είναι ένα μέρος όπου μπορείς να βρεις τα φαντάσματα των τεράτων».

Οκτώ χρόνια μετά το άλμπουμ «The Magic Whip» (2015) που κατέκτησε τα charts, οι Blur επέστρεψαν αιφνιδιαστικά πριν από έξι εβδομάδες με την κυκλοφορία του «The Narcissist», το οποίο έχει συγκεντρώσει πάνω από 10 εκατομμύρια streams παγκοσμίως.

Οι Blur επέστρεψαν σίγουρα τη στιγμή που ο Damon Albarn (φωνή), ο Graham Coxon (κιθάρα), ο Alex James (μπάσο) και ο Dave Rowntree (ντραμς) ανέβηκαν στη σκηνή για μία ηλεκτρισμένη ζωντανή εμφάνιση στο Colchester Arts Centre του Έσεξ στις 19 Μαΐου.

Το Colchester είναι η γενέτειρα του Damon Albarn, του Graham Coxon και του Dave Rowntree.

Ο Damon Albarn και ο Graham Coxon συναντήθηκαν για πρώτη φορά όταν ήταν έφηβοι και πήγαιναν στο Stanway School. Ο Graham Coxon αργότερα σύστησε τον Dave Rowntree τόσο στον Damon Albarn όσο και στον Alex James.

Στις συναυλίες τους που ακολούθησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ευρώπη, οι Blur τραγούδησαν τα εμβληματικά και πολυαγαπημένα τραγούδια τους μαζί με τα νέα singles «The Narcissist» και «St. Charles Square» σε περισσότερους από 2 εκατομμύρια εκστασιασμένους θαυμαστές τους.

Στη συνέχεια, οι Blur θα δώσουν μία μεγάλες συναυλίες στο Στάδιο Wembley του Λονδίνου στις 8 και 9 Ιουλίου.

Πηγή Άρθρου

Share.