«Είναι σίγουρα ευχάριστο, αλλά είναι εργασία» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Variety ο σκηνοθέτης Στιβ ΜακΚουίν, ο οποίος ολοκλήρωσε το μοντάζ για το “Occupied City”. «Η σκληρή δουλειά είναι πάντα σκληρή δουλειά. Δεν μπορείς να την αποφύγεις» σημείωσε.

Ο Βρετανός σκηνοθέτης, ο οποίος ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για την ταινία “12 Years a Slave” δεν σχεδίασε να γυρνά συνεχώς ταινίες για τον πόλεμο.

«Φυτεύεις σπόρους, και άλλοι καρποφορούν και άλλοι όχι» εξήγησε. Η δραματική ταινία “Blitz” και το ντοκιμαντέρ “Occupied City” έχουν ως θέμα τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Έτυχε να ανθίσουν αρκετά κοντά το ένα στο άλλο» επισήμανε.

Η ταινία “Blitz” διαδραματίζεται στο Λονδίνο, το οποίο βομβαρδίστηκε, αλλά ποτέ δεν καταλήφθηκε από τη Γερμανία κατά τη διάρκεια του πολέμου. Αντίθετα, το “Occupied City”, το οποίο κάνει παγκόσμια πρεμιέρα σήμερα, στην ενότητα Ειδικές Προβολές των Καννών – είναι μια αφηγηματική εξερεύνηση της ναζιστικής κατοχής του Άμστερνταμ σε αντιπαραβολή με εικόνες της πόλης σήμερα, κατά τη διάρκεια της χρονιάς που επλήγη από την Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Aprillamb, “Steve McQueen holding Best Picture Oscar. March 2, 2014”. Ανακτήθηκε από Wikimedia Commons.

Πηγή Άρθρου

Share.