Ο επικεφαλής των Ghost μοιράστηκε τις σκέψεις του για το μέλλον της rock σκηνής.

Ο Tobias Forge των Ghost περιμένει από νεότερα συγκροτήματα όπως οι Måneskin να ανοίξουν το δρόμο για το μέλλον της rock.

Ο 41χρονος τραγουδιστής των Ghost εκτίμησε, κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε με τον Joe Elliott των Def Leppard για λογαριασμό του NME, ότι τα νεότερα «συγκροτήματα που δεν γνωρίζουμε» θα πάρουν τα ηνία της rock και του metal στο μέλλον και όχι τα ήδη καθιερωμένα σχήματα.

Ο Tobias Forge υποστήριξε επίσης ότι «το hard rock ήταν πάντα παρόμοιο με τις ταινίες τρόμου» όσον αφορά την υποδοχή του από την παλιά φρουρά. «Ειδικά στις ημέρες μας», σημείωσε ο επικεφαλής των Ghost.

Διαφήμιση

Σε τι μοιάζουν το rock και το metal με τον ταινίες τρόμου;

Λαμβάνοντας υπόψη τη σημερινή μορφή της μουσικής και του κινηματογράφου, ο Tobias Forge δήλωσε ότι το «στίγμα» που εξακολουθεί να συνδέεται με τη rock είναι παρόμοιο με τις ταινίες τρόμου που αποκλείονται από τα βραβεία Όσκαρ.

«Έχεις αυτές τις blockbuster ταινίες τρόμου που ποτέ, μα ποτέ δεν θα λαμβάνονταν υπόψη για Όσκαρ επειδή είναι ταινία τρόμου, οπότε αυτόματα θεωρείται ότι δεν είναι τόσο καλή», εξήγησε.

«Αυτό μπορεί να αλλάξει με τον καιρό, αλλά αυτό είναι το στίγμα που εξακολουθούν να έχουν το metal και η rock», συμπλήρωσε.

«Θεωρείται ότι δεν είναι τόσο εκλεπτυσμένο όσο άλλα πράγματα. Δεν μπορείς να διαφωνήσεις με αυτό, αλλά μπορείς παρόλα αυτά να πουλήσεις δίσκους, να γίνεις μεγάλος στο streaming και να πουλήσεις εισιτήρια», σχολίασε.

«Δεν χρειάζεται να είσαι στα ραδιόφωνα την ημέρα για να είσαι επιτυχημένος», τόνισε ο τραγουδιστής των Ghost.

Ο Tobias Forge ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα πρόσφατης επιτυχίας στη rock μουσική σκηνή το ιταλικό συγκρότημα των Måneskin.

«Κοιτάξτε μία μπάντα όπως οι Måneskin. Είναι ένα σημάδι ότι ο κόσμος δεν αποφεύγει την οργανική μουσική», δήλωσε.

«Όσον αφορά την ευημερία του rock, υπάρχει μία κοινή παρανόηση ότι αν πρόκειται να σημειωθεί μία αναζωπύρωση, ότι τα κλασικά συγκροτήματα θα επανέλθουν στο προσκήνιο. Προσδοκώ σε συγκροτήματα που δεν ξέρουμε να ηγηθούν του δρόμου», συνέχισε.

Εν τω μεταξύ, ο Joe Elliott συμμετείχε πρόσφατα σε μία νέα εκδοχή του «Spillways» από το τελευταίο άλμπουμ «Impera» των Ghost και είπε στο NME για το σουηδικό συγκρότημα: «Έπαιζα τα πάντα από τη μουσική των Ghost στη ραδιοφωνική εκπομπή μου».

Πηγή Άρθρου

Share.