Ο γεννημένος στη Νέα Υόρκη ηθοποιός, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ (Robert Downey Jr.) είναι πλέον ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα στο Χόλιγουντ, ίσως περισσότερο διάσημος για την ερμηνεία του ως Τόνι Σταρκ στην ταινία «Iron Man» του 2008. Ο Ντάουνι Τζ. έχει επαναλάβει τον ρόλο σε εννέα ακόμη ταινίες του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel με πιο πρόσφατο το φιλμ «Avengers: Endgame» του 2019.

Αποτελεί συνεπώς έκπληξη που ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. χαρακτήρισε δυο άλλες ταινίες τις πιο σημαντικές που έχει γυρίσει τα τελευταία 25 χρόνια.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στους New York Times, ο ηθοποιός είπε ότι η οικογενειακή κωμωδία του 2006 «The Shaggy Dog» και η περιπέτεια φαντασίας «Dolittle» του 2020 είναι οι δύο σημαντικότερες ταινίες, στις οποίες πρωταγωνίστησε.

«Ολοκλήρωσα το συμβόλαιο της Marvel και μετά βιαστικά εντάχθηκα σε αυτό που αναμενόταν να γίνει ένα μεγάλο, διασκεδαστικό, franchise το “Dolittle”» είπε ο Ντάουνι Τζούνιορ, 58 ετών. «Είχα κάποιες επιφυλάξεις. Εγώ και η ομάδα μου ήμασταν πολύ ενθουσιασμένοι με τη συμφωνία. Σε εκείνο το σημείο ήμουν αλεξίσφαιρος. Ήμουν ο γκουρού όλων των ειδών ταινιών» σημείωσε ο ηθοποιός.

«Ειλικρινά, οι δύο πιο σημαντικές ταινίες που έχω γυρίσει τα τελευταία 25 χρόνια είναι το “The Shaggy Dog”, γιατί αυτή ήταν η ταινία που έκανε την Disney να λέει ότι θα με ασφαλίσει. H δεύτερη πιο σημαντική ταινία ήταν το “Dolittle”» τόνισε ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ.

Όταν η ταινία “Dolittle” κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2020 δεν είχε καλές εισπράξεις και ο ηθοποιός είδε πολύ αρνητικές κριτικές. Παρά την εμπορική αποτυχία της περιπέτειας φαντασίας, ο ηθοποιός εξακολουθεί να θεωρεί την ταινία, στην οποία ήταν και παραγωγός μαζί με τη σύζυγό του, Σούσαν Ντάουνι, υπό την Team Downey Productions ένα εξέχον κινηματογραφικό έργο επειδή άλλαξε τις προτεραιότητές του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή Άρθρου

Share.