Ο Ρίντλεϊ Σκοτ (Ridley Scott) έχει ένα απλό μήνυμα για όσους επισημαίνουν ανακρίβειες στη νέα επική ταινία του «Napoleon»: “Get a Life” («Αποκτήστε ζωή»).

Η νέα ταινία του σκηνοθέτη με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό Χοακίν Φίνιξ (Joaquin Phoenix) ως τον Γάλλο αυτοκράτορα του 19ου αιώνα θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία της ανόδου του Ναπολέοντα Βοναπάρτη στην εξουσία και της ταραχώδους σχέσης του με την αυτοκράτειρα Ιωσηφίνα ντε Μπωαρναί, την οποία υποδύεται η Βανέσα Κίρμπι.

Αν και ορισμένοι κριτικοί έχουν χαρακτηρίσει το ιστορικό δράμα «αριστούργημα», κάποιοι έριξαν πιο λεπτομερή ματιά στο τρέιλερ και έχουν εντοπίσει στοιχεία που δεν ταιριάζουν με τα όσα αναφέρονται στα βιβλία ιστορίας, σύμφωνα δημοσίευμα της εφημερίδας The Independent.

Ο ιστορικός Νταν Σνόου ανέλυσε ορισμένα παραδείγματα απόκλισης από τα ιστορικά γεγονότα σε βίντεο στο TikTok. Ένα από τα θέματα στα οποία στάθηκε ο Σνόου είναι η ιδέα ότι ο Ναπολέων «ήρθε από το πουθενά», όπως αναφέρεται στην αφίσα. «Ο πατέρας του ήταν, στην πραγματικότητα, αριστοκράτης» παρατήρησε ο ιστορικός.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή Άρθρου

Share.