Η απάντηση του Dave Mustaine μπορεί να σας εκπλήξει.

Ο ιθύνων νους των Megadeth, Dave Mustaine, έχει πει πολλά για τους Metallica από τότε που οι δρόμοι τους χώρισαν το 1983.

Ως εκ τούτου, θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι ο Dave Mustaine εξακολουθεί να τρέφει πικρία απέναντι στους Metallica – και το αντίστροφο σε κάποιο βαθμό – ωστόσο, όπως αποκάλυψε πρόσφατα, τίποτα από αυτά δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Planet Rock στις 25 Ιουνίου 2023, ο Dave Mustaine αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα, όπως η 40ή επέτειος των Megadeth, το Bloodstock Festival και, όπως είναι αναμενόμενο, οι Metallica.

Διαφήμιση

Όταν ρωτήθηκε για την κληρονομιά του συγκροτήματός του, ο Dave Mustaine απάντησε: «Νομίζω ότι αντέξαμε τόσο πολύ προσπαθώντας να είμαστε οι καλύτεροι που μπορούσαμε να είμαστε. Και αντιμετωπίσαμε αντιξοότητες απέναντί μας από την αρχή εξαιτίας των Metallica».

Όσον αφορά τις σχέσεις που έχει σήμερα με τους Metallica, ο Dave Mustaine υποστήριξε ότι δεν είναι τίποτα άλλο από φιλικές και διέψευσε κάθε σενάριο περί διαμάχης μεταξύ τους.

«Το αστείο είναι ότι τώρα είμαστε φίλοι. Αλλά έγινε αυτό που έγινε, και είναι κοινή πεποίθηση ότι υπάρχει κάποια διαμάχη μεταξύ μας, ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει. Όσο κι αν τότε μιλούσαμε γι’ αυτό από μια αρνητική σκοπιά, προτιμώ να μιλάω γι’ αυτό από μια θετική σκοπιά τώρα, από μια σκοπιά συγχώρεσης και επούλωσης», δήλωσε.

«Αυτοί οι άνθρωποι πέρασαν πολλά πράγματα και οι ίδιοι, όπως και εγώ. Είναι πολύ γνωστά όλα αυτά και η αναζήτηση επαγγελματικής βοήθειας. Οπότε, αυτό είναι κάτι που πιστεύω ότι είναι πραγματικά υπέροχο», συνέχισε.

«Έχετε δύο από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα του metal που ξεκίνησαν από το ίδιο σημείο, αντιμετώπισαν δυσκολίες στην εξέλιξή τους, συνειδητοποίησαν ότι υπήρχε απλά αρκετή πικρία και ένα σωρό πληγωμένοι άνθρωποι», ανέφερε ο Dave Mustaine.

«Και οι πληγωμένοι άνθρωποι πληγώνουν τους άλλους. Και τώρα τους εύχομαι τα καλύτερα. Και τώρα όλα έχουν να κάνουν με την ευτυχία. Και νομίζω ότι αν έχεις αυτή τη στάση, δεν μπορείς παρά να πετύχεις», πρόσθεσε.

Φυσικά, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Dave Mustaine σχολιάζει τις τριβές που είχαν στο παρελθόν.

Τον περασμένο μήνα, ο frontman των Megadeth εξήγησε στο Guitar World ότι παρόλο που δεν έχει ακούσει ακόμα το νέο άλμπουμ «72 Seasons» των Metallica, αυτό δεν οφείλεται σε τυχόν μνησικακία απέναντι στο πρώην συγκρότημά του.

«Υπήρξε μια περίοδος πριν από περίπου 20 χρόνια που δεν είχαμε φιλικές σχέσεις μεταξύ μας, που δεν μπορούσα να ακούσω τη μουσική τους όταν έπαιζε στο ραδιόφωνο», αποκάλυψε.

«Αλλά τίποτα από αυτά δεν με ενοχλεί πια, και δεν είναι αυτός ο λόγος που δεν έχω ακούσει τον δίσκο, ειδικά μετά το πράγμα με τους Big Four που κάναμε. Πραγματικά πιστεύω ότι πρέπει να το ξανακάνουμε», είπε, αναφερόμενος στην κοινή περιοδεία των Metallica, Slayer, Megadeth και Anthrax που έκανε στάση και στην Ελλάδα το 2010.

Επιπλέον, ο Dave Mustaine έχει δηλώσει ότι ο Kirk Hammett τον «έχει τιμήσει» κρατώντας στις συναυλίες των Metallica τα δικά του αρχικά σόλο από την εποχή που ήταν μέλος του συγκροτήματος.

Πηγή Άρθρου

Share.