Γράφει ο Νίκος Γινάργυρος

Από τις 12 Δεκεμβρίου, ο ταλαντούχους ηθοποιός, μίμος και περφόρμερ Διονύσης Ζάχος μας προσφέρει άφθονες στιγμές γέλιου στον εκπληκτικό χώρο του Mayor, στο Κολωνάκι με την σατιρική του παράσταση με τίτλο “SATIROS“, όπου μετά τον επιτυχημένο κύκλο των παραστάσεων του, παίρνει μία ακόμη δεύτερη παράταση για δύο ακόμη τελευταίες παραστάσεις 6 & 13 Μαρτίου!

Ο Διονύσης Ζάχος για ακόμη μία φορά μας χάρισε στιγμές άφθονου γέλιου μέσα από τις κλασικές πλέον μιμήσεις του ως Αλίκη Βουγιουκλάκη, Ρένα Βλαχοπούλου, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Άννα Βίση, Σάκη Ρουβά, Μαζωνάκη, Light, Trannos, αλλά και σε πρόσωπα της επικαιρότητας όπως, Βανδή-Μπισμπίκης, Δέσποινα Μοιραράκη, Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ελένη Μενεγάκη και πολλούς άλλους.

Το τραγούδι, οι μιμήσεις, τα καυστικά σχόλια και τα πειράγματα με το κοινό ήταν το “αλατοπίπερο” της βραδιάς και τον Διονύση να δίνει για ακόμη μία βραδιά τον καλύτερό του εαυτό και να δημιουργεί μία εκρηκτική ατμόσφαιρα γέλιου.

Σημαντική ενότητα της βραδιάς είναι όταν ο χαρισματικός Διονύσης Ζάχος ερμηνεύει με τον δικό του τρόπο, τους μεγάλους μας ερμηνευτές, όπως: Μαρινέλα, Μοσχολιού, Χατζής, Σαββόπουλος και πολλού άλλους.

Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς είναι όταν ο Διονύσης Ζάχος περνάει με τον δικό του τρόπο κοινωνικά μηνύματα που μας αφορούν όλους και πιστεύω πως όλοι θέλουμε να πούμε. Μέσα στο κείμενο του ο Διονύσης λέει τα εξής: “Γιατί ο άνθρωπος έχει μόνο ένα επίθετο… Ενώ εμείς χρησιμοποιούμε διάφορα επίθετα για τον κάθε άνθρωπο, τόσο εύκολα, χωρίς καν να σκεφτόμαστε και δεν λέμε τόσο εύκολα, τόσο απλά αυτός είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ!”.

Σε άλλο σημείο λέει: “Να αγαπάτε τους ανθρώπους με οποιοδήποτε κόστος…. τους ανθρώπους τους αλλάζουν οι καταστάσεις. Οπότε πριν τους κρίνουμε, χωρίς αυτό να δικαιολογεί τις πράξεις τους, ας μπαίνουμε στα παπούτσια τους”.

Είναι σημαντικό να αναφέρω ότι ο Διονύσης Ζάχος εκτός από χαρισματικός showman, μίμος, stand up comedian, είναι και ένας ταλαντούχος ηθοποιός που έχει τελειώσει την Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και έχει πρωταγωνιστήσει σε δύο συγκλονιστικούς μονολόγους σε σκηνοθεσία και κείμενο της Στέβης Μπουζιάνη «Δωμάτιο Μηδέν» και «Μνήμες Άφυλου» και στις παραστάσεις «Slip and Tanga I», «Slip and Tanga II», «Slip and Tanga Wow» σε σκηνοθεσία και κείμενο της Στέβης Μπουζιάνη επίσης.

Αναμένουμε με χαρά λοιπόν, τις άλλες δύο βραδιές του 6 & 13 Μαρτίου στις οποίες για ακόμη μία φορά, ένα είναι σίγουρο: ότι δεν θα “πέφτει καρφίτσα” στο Mayor και ο Διονύσης θα είναι στα καλύτερά του για να μας χαρίσει γέλιο μέχρι δακρύων!

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Άκης Παππάς
Μακιγιάζ: Νίκος Ζήσης

Πηγή Άρθρου

Share.