Ο Κρίστοφερ Χάμπτον (Christopher Hampton), βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος των ταινιών «The Father» και «Dangerous Liaisons», πρόκειται να διασκευάσει τη διάσημη βιογραφία του Γουόλτερ Άιζακσον (Walter Isaacson) «Leonardo Da Vinci» για την Universal Pictures.

Η Universal Pictures διεκδίκησε τα δικαιώματα για την κυριότητα του λογοτεχνικού έργου πριν από έξι χρόνια, η οποία όμως περιήλθε στην Paramount, που ανέπτυξε το πρότζεκτ με την Appian Way του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο (Leonardo DiCaprio).

Τώρα που η Universal έχει επιτέλους εξασφαλίσει αυτά τα δικαιώματα, ανέθεσε στον Κρίστοφερ Χάμπτον να γράψει τη διασκευή, η οποία φαίνεται να είναι το τέλειο υλικό για τον βραβευμένο με Όσκαρ σεναριογράφο, σύμφωνα με το Variety.

Ο Χάμπτον ολοκλήρωσε ένα πρώτο προσχέδιο του πρότζεκτ πριν από την απεργία της Ένωσης Σεναριογράφων των ΗΠΑ (WGA). Σε αυτό το στάδιο είναι άγνωστο εάν ο ΝτιΚάπριο, ο οποίος προηγουμένως ήταν παραγωγός και πρωταγωνίστησε ως Ντα Βίντσι, εξακολουθεί να συμμετέχει στο πρότζεκτ.

Το βιβλίο του Γουόλτερ Άιζακσον υφαίνει μια αφήγηση που συνδέει την τέχνη του Λεονάρντο Ντα Βίντσι με την επιστήμη του και βασίζεται σε χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάρια του ζωγράφου και εφευρέτη και τις ανακαλύψεις για τη ζωή και το έργο του. Το βιβλίο ρίχνει επίσης φως σε λιγότερο γνωστά κεφάλαια της ζωής και της προσωπικότητας του Ντα Βίντσι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Photo Credit: Francesco Melzi – Portrait of Leonardo, via Wikimedia Commons

Πηγή Άρθρου

Share.