Γράφει η Ηλιάνα Λαγομάτη

Παρακολουθήσαμε την εκπληκτική συναυλία- αφιέρωμα για τα 35 χρόνια παρουσίας του υπερταλαντούχου Στέφανου Κορκολή στα μουσικά δρώμενα και ζήσαμε μια μαγευτική μουσική εμπειρία.

Ο Στέφανος Κορκολής δε χρειάζεται συστάσεις. Είναι μια μουσική ιδιοφυία, ενας προικισμένος δημιουργός, συνθέτης, πιανίστας και ερμηνευτής, με αξεπέραστες επιτυχίες που έχει διαπρέψει σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Η αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ήταν κατάμεστη και ανέμενε να υποδεχτεί τον σπουδαίο αυτό καλλιτέχνη κι αυτός με τη σειρά του δεν απογοήτευσε το κοινό του. Απεναντίας, ο Στέφανος Κορκολής έδωσε όλο του το είναι πάνω στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης σε μια συναυλία- γιορτή για την μέχρι τώρα πορεία του στο μουσικό στερέωμα. Παθιασμένος, ορμητικός, με σεβασμό στους συνεργάτες του και απεριόριστη αγάπη για το κοινό παρουσίασε ένα πολύ καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα με τις πιο αντιπροσωπευτικές στιγμές της 35χρονης καριέρας του, τις συνεργασίες ορόσημα αλλά και τα τραγούδια με τα οποία έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό.

Η Συναυλία πραγματοποιήθηκε με την σύμπραξη της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Αναστάσιου Συμεωνίδη και με τη συμμετοχή της Σοφίας Μανουσάκη, της Γιώτας Νέγκα και του Θανάση Πολυκανδριώτη.

Η συναυλία ξεκίνησε υπό τους ήχους του George Gershwin δημιουργώντας μια μελωδική ατμόσφαιρα ώστε να προετοιμάσει το κοινό για το μουσικό ταξίδι που θα επακολουθούσε. Έπειτα ο Κορκολής ερμήνευσε τις μεγάλες επιτυχίες που τον σύστησαν στο ευρύ κοινό. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε η Σοφία Μανουσάκη, η οποία ερμήνευσε συγκινητικά τη μελοποιημένη από τον Κορκολή ποίηση του Κωνσταντίνου Καβάφη, τραγούδια από τις συνεργασίες του Κορκολή με μεγάλες ερμηνεύτριες όπως η Δήμητρα Γαλάνη και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη αλλά και τραγούδια από τον προσωπικό της δίσκο. Αργότερα πήρε θέση στη σκηνή ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, εξαιρετικός στο σόλο μπουζούκι αλλά και συνοδεύοντας την καταπληκτική ερμηνεύτρια, με τη βελούδινη φωνή Γιώτα Νέγκα η οποία μεταξύ άλλων ερμήνευσε τραγούδια από τη συνεργασία του καλλιτέχνη με τον αείμνηστο Δημήτρη Μητροπάνο. Η συναυλία έκλεισε με μουσική του ανυπέρβλητου, του «ιερού τέρατος» της μουσικής, του εκπληκτικού Μίκη Θεοδωράκη. Ήταν μια παθιασμένη στιγμή του Στέφανου Κορκολή που απέτισε φόρο τιμής στον αξεπέραστο Μίκη και προκάλεσε το παρατεταμένο χειροκρότημα του ενθουσιώδους κοινού.

Οι υπέροχοι φωτισμοί συνέβαλαν ώστε να μεταδοθεί το συναίσθημα κάθε τραγουδιού και να περάσει ατόφιο στο κοινό.

Το πάθος του συνθέτη, η ορμητικότητα και αμεσότητα του, η αλληλεπίδραση με το κοινό ανέδειξε το μεγαλείο του Στέφανου Κορκολή που σε αυτή τη συναυλία- κατάθεση ψυχής επικοινώνησε με τον καλύτερο τρόπο την αγάπη του για τη μουσική, το ταλέντο του αλλά και το ήθος του και το σεβασμό που τρέφει για το κοινό και τους συνεργάτες του.

Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε και στη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης που υπό την καθοδήγηση του εξαίρετου Αναστάσιου Συμεωνίδη και την εξαιρετική διεύθυνση του συνέβαλαν τα μέγιστα στο εντυπωσιακό αποτέλεσμα της βραδιάς.

Το αποτέλεσμα της συναυλίας ήταν άρτιο, μας προκαλέσε ρίγη συγκίνησης, πλήθος συναισθημάτων και μας άφησε άριστες εντυπώσεις. Το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού ήταν η απόδειξη μιας βραδιάς που πέτυχε το στόχο της. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, σε όσους δούλεψαν για να απολαύσει το κοινό αυτή την αξέχαστη συναυλία και ευχόμαστε στον Στέφανο Κορκολή να μας χαρίσει κι άλλες επιτυχίες.

Πηγή Άρθρου

Share.