Στη συνεργασία με την κόρη του και πρωταγωνίστρια της σειράς «Stranger Things», Μάγια Χοκ (Maya Hawke) στη βιογραφική δραματική ταινία «Wildcat» για την Αμερικανίδα μυθιστοριογράφο Φλάνερι Ο’ Κόνορ αναφέρθηκε ο ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος Ίθαν Χοκ (Ethan Hawke) στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ζυρίχης.

«Είναι εξαιρετικά εύκολο να σκηνοθετείς τη δική σου κόρη, γιατί η αγάπη είναι εκεί» είπε στο κοινό του Φεστιβάλ, σύμφωνα με το Variety.

«Όταν γύριζα το ντοκιμαντέρ “The Last Movie Stars” (για τον Πολ Νιούμαν και την Τζοάν Γούντγουορντ) πήρα συνέντευξη από τον Μάρτιν Σκορσέζε. Όταν έθεσα την ερώτηση: “Γιατί πιστεύεις ότι ο Πολ επιβίωσε;” Τόσοι πολλοί άνθρωποι πέφτουν θύματα της παγίδας ότι είναι διάσημοι».

«Μου έδωσε μια πολύ απλή απάντηση: “Λόγω της Τζοάν”. Εργάζονταν μαζί όλη την ώρα» είπε ο Ίθαν Χοκ και σημείωσε ότι κατέληξε να σκηνοθετεί την ταινία για τη συγγραφέα Φλάνερι Ο’ Κόνορ και να συνυπογράφει το σενάριο με τον Σέλμπι Γκέινς λόγω της κόρης του.

«Ήταν 15 ή 16 ετών όταν ανακάλυψε μόνη της τη Φλάνερι Ο’ Κόνορ. Ήταν μια νεαρή γυναίκα που μεγάλωνε στον Νότο του Τζιμ Κρόου, σε μια πολύ ταραγμένη περίοδο της αμερικανικής ιστορίας. Είχε αυτό το συναρπαστικό πνεύμα που νομίζω ότι η Μάγια βρήκε πολύ ελκυστικό και πολλή ανασφάλεια για τη φύση της φιλοδοξίας. Ήταν στην υπηρεσία της τέχνης, του αναγνώστη ή του εαυτού της; Η Μάγια το βρήκε εξαιρετικά συναρπαστικό» ανέφερε ο Ίθαν Χοκ.

Αργότερα, ασχολήθηκε με έναν μονόλογο από το “A Prayer Journal” της Φλάνερι Ο’ Κόνορ και τον χρησιμοποίησε για την επιτυχημένη ακρόασής στη Σχολή Τζούλιαρντ, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Photo Credit: Στιγμιότυπο από το βίντεο “How Well Do Ethan & Maya Hawke Really Know Each Other?”, Variety, via YouTube

Διαβάστε επίσης: 

Ο Ίθαν Χοκ σκηνοθετεί την κόρη του Μάγια στη νέα ταινία “Wildcat”

Πηγή Άρθρου

Share.