«Αυτό το κακό έχει μεγαλύτερη δύναμη πάνω μας στο σκοτάδι παρά στο φως».

Η RAYE έπρεπε να αντιμετωπίσει μόνη της τα τραύματα μίας σεξουαλικής επίθεσης και δεν θέλει να χρειαστεί να κάνουν το ίδιο και τα άλλα θύματα.

Η Βρετανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός κυκλοφόρησε ένα συγκλονιστικό music video για το τραγούδι «Ice Cream Man» από το νέο άλμπουμ της «My 21st Century Blues», που περιγράφει λεπτομερώς τη σεξουαλική επίθεση που είχε δεχθεί.

Στο μουσικό βίντεο που σκηνοθέτησε η ίδια, η RAYE μπαίνει σε μια τουαλέτα και να κλειδώνεται σε μια καμπίνα, κλαίγοντας στο πάτωμα καθώς ξαναζεί το τραύμα της.

Διαφήμιση

Βλέπουμε μόνο το αγωνιώδες πρόσωπό της, αλλά οι στίχοι του τραγουδιού παρέχουν μία λεπτομερή περιγραφή της επίθεσης που δέχτηκε από έναν άνθρωπο της μουσικής βιομηχανίας.

«Μακάρι να μπορούσα να πω πώς νιώθω / Πώς ένιωσα / Και να εξηγήσω γιατί κατηγορώ σιωπηλά τον εαυτό μου / Γιατί βάζω αυτό το πρόσωπο και προσποιούμαι ότι είμαι καλά / Μετά πάω στο μπάνιο και πατάω το rewind στο κεφάλι μου», τραγουδά.

Όταν βγαίνει από την τουαλέτα, φαντάζεται ανδρικά χέρια να τη θωπεύουν.

«Το έθαψα αλλά ζούσε μέσα μου με το αζημίωτο / και μετά Μπλέχτηκα σε κάποια πράγματα που ήταν ανθυγιεινά», εξομολογείται. Αλλά τελικά, συνειδητοποιεί: «Είμαι μία πολύ γενναία, πολύ δυνατή γυναίκα / Και ούτε πάνω από το πτώμα μου δεν αφήσω έναν άντρα να καταστρέψει / Το πώς περπατάω, πώς μιλάω, πώς το κάνω».

Στο τέλος του music video για το «Ice Cream Man» η RAYE μοιράζεται ένα προσωπικό μήνυμα.

«Όταν έπεσα θύμα σεξουαλικής επίθεσης και βιασμού, δεν το είπα σε κανέναν. 1 στους 4 ανθρώπους δέχεται σεξουαλική επίθεση κατά τη διάρκεια της ζωής του. Οι πιθανότητες είναι ότι είναι τουλάχιστον το 25% από εσάς που διαβάζετε αυτό το κείμενο», αναφέρει.

«Αυτό το κακό έχει μεγαλύτερη δύναμη πάνω μας στο σκοτάδι παρά στο φως. Αν μπορώ να ενθαρρύνω κάτι, ας μην το θάψουμε βαθιά μέσα μας για πάντα», σημειώνει η τραγουδίστρια.

Η RAYE μίλησε στο Rolling Stone για το μουσικό βίντεο του «Ice Cream Man» και δήλωσε η δημιουργία του τραγουδιού ήταν «σίγουρα» ένα μεγάλο βήμα προς τη θεραπεία της.

«Ήταν ό,τι πιο δύσκολο έχω γυρίσει μέχρι τώρα. Το σκηνοθέτησα μόνη μου. Κατάφερα να κάνω μόνο περίπου τρεις λήψεις σε όλη την ημέρα και πέρασα το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας κρυμμένη σε ένα μικρό δωμάτιο μόνη μου με ένα ραδιόφωνο», είπε.

«Απλά πιστεύω ότι πρέπει να πας εκεί, και είναι ταυτόχρονα απαίσιο και όμορφο, όπως ακριβώς με κάνει να νιώθω το τραγούδι», συνέχισε.

«Και για ένα τραγούδι που έγραψα πριν από τόσα χρόνια και έκανα αλλαγές με βάση τη σημερινή νοοτροπία μου, είναι απλά δύσκολο. Είναι σκληρό, αλλά είναι όμορφο και είναι δύσκολο να το ακούσω για εμένα μερικές φορές. Αλλά μερικές φορές πρέπει να το ακούσω», σχολίασε.

Το νέο άλμπουμ «My 21st Century Blues» της RAYE κυκλοφόρησε στις αρχές του Φεβρουαρίου και περιλαμβάνει επίσης την επιτυχία «Escapism» με τη συμμετοχή της Αμερικανίδας ράπερ 070 Shake, που έχει γίνει πλατινένια τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην Ελλάδα.

Διαφήμιση

Πηγή Άρθρου

Share.