Η Taylor Swift θα γράψει ιστορία με το «The Eras Tour».

Η περιοδεία «The Eras Tour» της Taylor Swift αναμένεται να καταγράψει έσοδα άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Pollstar, καθώς το «The Eras Tour» συνεχίζεται εκτός Αμερικής και θα προχωρήσει στην Ευρώπη το 2024, θα γίνει σίγουρα η πρώτη περιοδεία στην ιστορία της μουσικής βιομηχανίας που θα σημειώσει εισπράξεις ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Δεν θα σταματήσει όμως εκεί. Το Pollstar εκτιμά ότι τα τελικά ακαθάριστα έσοδα του «The Eras Tour» της Taylor Swift θα διαμορφωθούν περίπου στα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαφήμιση

Το Pollstar παραδέχεται ότι κάνει αρκετές εκτιμήσεις σχετικά με τα υφιστάμενα και τα μελλοντικά έσοδα του «The Eras Tour», αλλά η ομάδα του πιστεύει ότι η περιοδεία της Taylor Swift θα ξεπεράσει το ιστορικό όριο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια των συναυλιών της τραγουδίστριας στη Σιγκαπούρη, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τις 2 έως τις 9 Μαρτίου 2024.

Αλλά το «The Eras Tour» θζαα έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει στη συνέχεια μέχρι να ολοκληρωθεί (εκτός αν υπάρξει παράταση) στο Wembley Stadium του Λονδίνου στις 17 Αυγούστου 2024.

Μέχρι τότε, όπως γράφει το Pollstar, το «The Eras Tour» της Taylor Swift θα έχει καταγράψει έσοδα ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων – μία εκτίμηση που το περιοδικό χαρακτηρίζει ως «συντηρητική».

Το Pollstar ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσει προς τα πάνω τα νούμερά του. Ήδη, από τότε που δημοσιεύθηκε η έκθεσή του την προηγούμενη εβδομάδα, η Taylor Swift πρόσθεσε αρκετές επιπλέον συναυλίες στο πρόγραμμα της ευρωπαϊκής περιοδείας της.

Για παράδειγμα, το ρεπορτάζ του Pollstar αναφέρεται σε μία σειρά τριών εμφανίσεων στη Σιγκαπούρη, ενώ στις τελευταίες ημέρες, η Taylor Swift πρόσθεσε τρεις ακόμη συναυλίες στην ασιατική χώρα, φτάνοντας συνολικά τις έξι.

Η Taylor Swift πρόσθεσε μάλιστα και μία τελευταία συναυλία στις ΗΠΑ, μία έκτη βραδιά στο SoFi Stadium του Λος Άντζελες.

Σημειώνεται ότι η «συντηρητική» εκτίμηση των 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων αφορά μόνο την ονομαστική αξία των εισιτηρίων. Το πραγματικό χρηματικό ποσό που δαπανούν οι θαυμαστές για την περιοδεία της Taylor Swift είναι πολύ, πολύ υψηλότερο, με τα εισιτήρια στη δευτερογενή αγορά να διακινούνται σε πολλαπλάσια τιμή από την αρχική αξία τους.

Τα στοιχεία του Pollstar καλύπτουν μόνο την ονομαστική αξία των εισιτηρίων, η οποία έχει ξεπεράσει τα 500 δολάρια. Η μέση ονομαστική αξία των εισιτηρίων των συναυλιών της περιοδείας «The Eras Tour» της Taylor Swift στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Pollstar, ήταν 253,56 δολάρια – ένα ποσοστό της πραγματικής αξίας τους, όπως αποδείχθηκε.

Η Taylor Swift αναμένεται να καταρρίψει το ρεκόρ του Elton John, του οποίου η περιοδεία «Farewell Yellow Brick Road», σύμφωνα με το Billboard, έχει συγκεντρώσει έσοδα ύψους 887 εκατομμυρίων δολαρίων, όμως πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 8 Ιουλίου.

Τον Ιανουάριο, το «Farewell Yellow Brick Road» του του Elton John έγινε η πρώτη περιοδεία που ξεπέρασε το φράγμα των εσόδων 800 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο Ed Sheeran, του οποίου η περιοδεία «Divide Tour» εισέπραξε 776,4 εκατομμύρια δολάρια, παίρνοντας τη σκυτάλη από την περιοδεία «360° Tour» των U2.

Διαφήμιση

Το Pollstar υποστηρίζει ότι η Taylor Swift θα είχε την ευκαιρία να σημειώσει το ρεκόρ των εσόδων ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων σε ένα μόνο ημερολογιακό έτος, αν συνέχιζε να περιοδεύει μέχρι το τέλος του 2023.

Όμως επέλεξε να κάνει ένα διάλειμμα δυόμισι μηνών μετά τις 13 συναυλίες της στη Λατινική Αμερική, οι οποίες θα ξεκινήσουν από την Πόλη του Μεξικού στις 13 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν στις 26 Νοεμβρίου στη Βραζιλία, έως ΄ότου συνεχίσει την περιοδεία της στις αρχές του επόμενου έτους από το Τόκιο στις 7 Φεβρουαρίου, πριν ταξιδέψει στην Ασία, την Αυστραλία και τελικά την Ευρώπη.

Εντυπωσιάζουν και τα ποσά που σχετίζονται με την περιοδεία και δεν έχουν καμία σχέση με τα εισιτήρια.

Το Pollstar επικαλείται μία διαδικτυακή ερευνητική ομάδα, την QuestionPro, η οποία εκτιμά ότι το αμερικανικό σκέλος της περιοδείας «The Eras Tour» της Taylor Swift θα δημιουργήσει οικονομικό αντίκτυπο ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις πόλεις όπου κάνει στάσεις, ποσό «μεγαλύτερο από το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν 50 χωρών».

Πηγή Άρθρου

Share.