1.Ελένη από ποιο μέρος της Ελλάδος κατάγεσαι; Και τι ακούσματα έχει ο τόπος σου;

Είμαι γεννημένη μεγαλωμένη στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην νέα Σμύρνη. Η καταγωγή μου είναι από την πλευρά του μπαμπά μου Κωσταντινούπολη και από την πλευρά της μαμάς μου Σμύρνη. Τα μουσικά μου ακούσματα από παιδί δεν μπορώ να σου πω ότι έχουν τοπικό χρώμα. Όμως από παιδί τα ακούσματα των γονιών μου έγιναν και δικά μου ακούσματα. Και η μουσική ήταν λατρεία μου από παιδί. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ σαν παιδί αν δε με νανούριζαν και στη συνέχεια αν δεν άκουγα μουσική. Ακόμα και όταν διάβαζα ήθελα να έχω το ραδιόφωνο ανοιχτό.

2.Πες μου μια συναυλία που θα σου μείνει αξέχαστη

Η πρώτη συναυλία που με πήγαν με τον αδελφό μου. Είμασταν πολύ μικρά και μας πήγαν στο θέατρο Τέντα που τραγουδούσαν η Χάρις Αλεξίου και ο Γιώργος Νταλάρας. Η εμπειρία να ακούω ένα θέατρο γεμάτο από κόσμο να τραγουδά όλα μαζί τα τραγούδια των σπουδαίων αυτών ερμηνευτών ήτανε μαγική και χαραγμένη για πάντα στο μυαλό μου.

3.Γιατί το επάγγελμα του ηθοποιού είναι άμεσα συνδεδεμένο με την τέχνη της μουσικής;

Όλα είναι συνδεδεμένα με τη μουσική. Ακόμα και ο απλός καθημερινός λόγος είναι μουσική. Πόσο παραπάνω λοιπόν στην Υποκριτική που από την πρώτη μέρα που μπαίνεις στη σχολή όλοι οι καθηγητές σου μιλάνε για το ρυθμό του λόγου. Ένα ολόκληρο κείμενο θα μπορούσε να είναι γραμμένο σε παρτιτούρα. Μελωδία και ρυθμός.

4.Ο κινηματογράφος είναι η ύψιστη τέχνη, γιατί συνδιάζει όλες τις τέχνες μαζί. Υποθετικά σου δίνεται η ευκαιρία να ντύσεις μια σκηνή της ταινίας με ελληνικά τραγούδια, γιατί ο ήρωας της είναι ραδιοφωνικός παραγωγός. Πες μου τα πέντε πρώτα τραγούδια της εκπομπής του.

Πρώτο θα έβαζα ένα παραδοσιακό τραγούδι. Και για να δείξω το πόσο σημαντική είναι η ελληνική παραδοσιακή μουσική θα έβαζα ένα από τα πέντε δημοτικά τραγούδια που ακούγοντας τα ο Ravel διασκεύασε και έχουν τραγουδηθεί από πολλούς σπουδαίους λυρικούς τραγουδιστές. Το δικό μου αγαπημένο είναι το
Ξύπνησε πετροπέρδικα.
Μανος Χατζιδακις απο το Μεγάλο Ερωτικο Τα Λιανοτράγουδα»
Μίκης Θεοδωράκης από
το «Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού το Ναούρισμα»
«Το μηδέν θα κάνω κύκλο» του Θάνου Μικρούτσικου σε στίχους του Λάκη Λαζόπουλου.
Και τελευταίο ένα τραγούδι που θεωρώ πάρα πολύ σπουδαίο το
«Ελα γι’απόψε» του Χρήστου Χαιρόπουλού.

5.Τι ετοιμάζεις αυτή την εποχή και που θα σε συναντήσουμε;

Μόλις τελείωσα γυρίσματα για την σειρά του mega «Μαύρο Ρόδο»που συνεχίζει να προβάλλεται μέχρι τις 9 Ιουλίου. Θα αρχίσω γυρίσματα για την νέα σειρά του Σκάι που βασίζεται στα βιβλία του σπουδαίου ακαδημαϊκού συγγραφέα Τάσου Αθανασιάδη «Οι Πανθέοι». Φέτος το καλοκαίρι θα είμαι σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με την παράσταση που ημουν το χειμώνα «Άντρες τα όλα τους»σε σκηνοθεσία και διασκευή της Θέμιδας Μαρσέλου.

Πηγή Άρθρου

Share.