Την περασμένη εβδομάδα, η Kesha και ο Dr. Luke κατέληξαν σε συμφωνία για τον διακανονισμό της πολυετούς δικαστικής διαμάχης τους.

Η Kesha εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την υποστήριξη των θαυμαστών της, λίγες ημέρες μετά τον διακανονισμό της πολυετούς δικαστικής διαμάχης της με τον Dr. Luke.

«Νιώθω ταπεινότητα και δέος για την υποστήριξη και την αγάπη που μου δώσατε όλοι σας», έγραψε η Kesha στη λεζάντα μίας φωτογραφίας της επί σκηνής, με έναν θεατή να σχηματίζει μία καρδιά με τα χέρια του μέσα στο πλήθος.

«Με κρατήσατε και με κουβαλήσατε τα τελευταία εννέα χρόνια. Είμαι τόσο γεμάτη φως και ενθουσιασμό για τα όμορφα πράγματα που έρχονται, για συναυλίες που θα δώσουμε και για τέχνη που θα φτιάξουμε για να τη μοιραστούμε με όλους σας», πρόσθεσε.

Διαφήμιση

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Kesha και ο Dr. Luke δήλωσαν ότι κατέληξαν σε διακανονισμό της αγωγής δυσφήμισης που είχε υποβάλει ο παραγωγός κατά της τραγουδίστρια μετά την πρώτη αγωγή που είχε καταθέσει η Kesha εναντίον του Dr. Luke το 2014.

Η Kesha ισχυρίστηκε ότι ήταν θύμα σεξουαλικής, σωματικής και συναισθηματικής κακοποίησης στα χέρια του Dr. Luke για μεγάλο χρονικό διάστημα και είχε προσπαθήσει να αποδεσμευτεί από το συμβόλαιό της με τη δισκογραφική εταιρεία του παραγωγού.

Ο Dr. Luke, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Lukasz Gottwald, άσκησε ανταγωγή την ίδια χρονιά, αρνούμενος κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της Kesha.

Αν και δεν έχει άμεση γνώση των όρων, η Susan Crumiller, μία φεμινίστρια δικηγόρος με έδρα τη Νέα Υόρκη, δήλωσε στο Rolliing Stone ότι ο διακανονισμός εντάσσεται σε ένα ευρύτερο μοτίβο όταν οι κατηγορίες για κακοποίηση καταλήγουν στο δικαστήριο.

«Στον βαθμό που ήθελε να συνεχίσει να την υποβάλλει σε μαρτύριο, μάλλον το πέτυχε», είπε.

«Βλέπουμε τους κακοποιητές να χρησιμοποιούν τις αγωγές δυσφήμισης ως μέσο για να συνεχίσουν την κακοποίησή τους όλη την ώρα. Δεν ψάχνουν να κερδίσουν κάποιο μεγάλο χρηματικό ποσό στο τέλος, αλλά διεκδικούν δύναμη και έλεγχο», υποστήριξε.

Η Susan Crumiller εκτίμησε ότι οι όροι του διακανονισμού ήταν «σίγουρα μεροληπτικοί» υπέρ του Dr. Luke.

Η απόφαση του Dr. Luke και της Kesha να προχωρήσουν σε διακανονισμό μετά από εννέα χρόνια δικαστικής διαμάχης ανακοινώθηκε λίγες ημέρες αφότου η Kesha σημείωσε μία σημαντική νομική νίκη, με το δικαστήριο να αποφασίζει ότι ο Dr. Luke θα θεωρηθεί «περιορισμένο δημόσιο πρόσωπο» για τους σκοπούς της αγωγής του.

Ως δημόσιο πρόσωπο, ο Dr. Luke θα είχε δυσκολότερο έργο να αποδείξει ότι είχε συκοφαντηθεί από την Kesha.

Ο δικηγόρος ψυχαγωγίας Camron Dowlatshahi δήλωσε ότι η απόφαση του δικαστηρίου να τον χαρακτηρίσει ως δημόσιο πρόσωπο «έπαιξε σίγουρα» ρόλο στην απόφαση του Dr. Luke να καταλήξει σε διακανονισμό.

«(Η απόφαση του δικαστηρίου) άνοιξε το δρόμο για να καταβάλει ο Luke σημαντικές αποζημιώσεις», σημείωσε.

«Αν η μία πλευρά πιστεύει ότι πρόκειται να κερδίσει σίγουρα, έχει λιγότερα κίνητρα να συμβιβαστεί. Έτσι, αυτή η απόφαση σίγουρα έδωσε κίνητρο στον Dr. Luke να έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», ανέφερε.

Διαφήμιση

Πηγή Άρθρου

Share.