Η Λίνκολν Ρεντ Ιμπς (Lincoln Red Imps = Τα Κόκκινα Διαβολάκια του Λίνκολν) είναι ποδοσφαιρικό σωματείο που εδρεύει στο Γιβραλτάρ. Το Γιβραλτάρ είναι μια μικρή βραχώδης χερσόνησος στο νότιο άκρο της Ισπανίας με 34 χιλιάδες κατοίκους και αποτελεί απομεινάρι της άλλοτε κραταιάς Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Ο σύλλογος ιδρύθηκε στις 30 Νοεμβρίου 1976 από μέλη της ομάδας της αστυνομίας με την επωνυμία «Μπλε Γκλομπ» και ποδοσφαιριστές άλλων ομάδων της περιοχής. Είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα του Γιβραλτάρ με 25 πρωταθλήματα και 18 κύπελλα. Το 2021 έγινε η πρώτη ομάδα του «Βράχου» που μπήκε σε όμιλο διασυλλογικής ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Η ονομασία της «Λίνκολν Ρεντ Ιμπς» οφείλεται σ’ ένα χορηγό της που είχε σχέση με την ομάδα Λίκολν Σίτι, που εδρεύει στο Λίκολν της κεντρικής Αγγλίας. Το παρατσούκλι της Λίνκολν Σίτι είναι «Ιμπς» (Διαβολάκια), από τα διαβολάκια που απεικονίζονται στον Καθεδρικό Ναό της πόλης και αποτελούν το σπουδαιότερο αξιοθέατό της.

Τα χρώματα της Λίνκολν Ρεντ Ιμπς είναι το κόκκινο και το μαύρο κι ένα κόκκινο διαβολάκι εμφανίζεται σε πρώτο πλάνο στο έμβλημα της ομάδας. Αγωνίζεται στο «Βικτόρια Στάντιουμ» (χωρητικότητας 5.000 θεατών), όπως και οι υπόλοιπες δέκα ομάδες, που συγκροτούν την πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος του Γιβραλτάρ.

Η Λίκολν Ρεν Ιμπς με ομάδες από την Ελλάδα

Ημερομηνία Αγώνας Σκορ Διοργάνωση Φάση
16/9/2021 Λίνκολν Ρεντ Ιμπς – ΠΑΟΚ 0-2 Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ Γύρος Ομίλων
9/12/2021 ΠΑΟΚ – Λίνκολν Ρεντ Ιμπς 2-0 Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ Γύρος Ομίλων

Η Λίκολν Ρεν Ιμπς με ομάδες από την Κύπρο

Ημερομηνία Αγώνας Σκορ Διοργάνωση Φάση
29/6/2017 ΑΕΚ Λάρνακας – Λίκολν Ρεντ Ιμπς 5-0 Γιουρόπα Λιγκ Α’ Προκριματικός Γύρος
6/7/2017 Λίνκολν Ρεντ Ιμπς – ΑΕΚ Λάρνακας 1-1 Γιουρόπα Λιγκ Α’ Προκριματικός Γύρος

Πηγή Άθρου

Share.