Η ακριβότερη αγορά ακινήτου στην Καλιφόρνια – Η δεύτερη ακριβότερη αγορά στις ΗΠΑ

Η Beyoncé και ο Jay-Z κατέρριψαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην κτηματομεσιτική αγορά της Καλιφόρνιας, καταβάλλοντας 200 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσουν ένα εντυπωσιακό συγκρότημα με θέα τον ωκεανό στο Μαλιμπού.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει καταβληθεί στην ιστορία για μία κατοικία στην πολιτεία της Καλιφόρνιας – με συντριπτική διαφορά.

Η Beyoncé και ο Jay-Z έσπασαν το ρεκόρ του νέου γείτονά τους, του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Marc Andreessen, ο οποίος δαπάνησε 177 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει τη διπλανή κατοικία το 2021.

Διαφήμιση

Το νέο σπίτι που αγόρασαν η Beyoncé και ο Jay-Z είναι ένα μινιμαλιστικό αριστούργημα, ένα μοντέρνο κατασκεύασμα από μπετόν και γυαλί που οραματίστηκε ο συλλέκτης έργων τέχνης William Bell, ο οποίος αγόρασε το ακίνητο έναντι 14,5 εκατομμυρίων δολαρίων το 2003.

Για τον σχεδιασμό του, επιστράτευσε τον Ιάπωνα αρχιτέκτονα Tadao Ando, βραβευμένο με Pritzker Prize, ο οποίος έχει να επιδείξει εντυπωσιακές κατασκευές από σκυρόδεμα σε όλη την Ασία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Η έπαυλη σε σχήμα «L» υποδέχεται τον επισκέπτη με τεράστιους, ανοιχτούς χώρους που χαρακτηρίζονται από τσιμεντένιους διαδρόμους και γυάλινους τοίχους από το δάπεδο μέχρι την οροφή.

Στο πίσω μέρος, το αίθριο οδηγεί σε μία πισίνα, μία καμπάνα και έναν κήπο με γκαζόν, σκαρφαλωμένο σε έναν βράχο, με θέα την παραλία από κάτω.

Το ακίνητο έχει έκταση σχεδόν 3.716 τετραγωνικών μέτρων και για την κατασκευή του χρειάστηκαν 7.645 κυβικά μέτρα σκυροδέματος, σύμφωνα με τη Morley Construction Co., την ανάδοχο εταιρεία του έργου.

Οι φωτογραφίες του είναι ελάχιστες, καθώς το σπίτι δεν βγήκε ποτέ στην αγορά. Αντιθέτως, προσφέρθηκε αθόρυβα στην τιμή των 295 εκατομμυρίων δολαρίων σε μία επιλεγμένη ομάδα κατάλληλων αγοραστών.

Το ποσό των 200 εκατομμυρίων δολαρίων που δαπάνησαν η Beyoncé και ο Jay-Z για την απόκτηση του σπιτιού είναι η δεύτερη ακριβότερη αγορά ακινήτου στις ΗΠΑ, σε απόσταση αναπνοής από την πώληση ενός διαμερίσματος στη Νέα Υόρκη στην τιμή ρεκόρ των 238 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η ιστορική συμφωνία επαναπροσδιορίζει την αγορά πολυτελών κατοικιών στη Νότια Καλιφόρνια, η οποία έχει επιβραδυνθεί λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας στην αγορά ακινήτων μέχρι στιγμής φέτος.

Πηγή Άρθρου

Share.