«Δεν υπάρχει χώρος στον αθλητισμό ή την κοινωνία για κανένα είδος μίσους και παραμένουμε προσηλωμένοι στην καταπολέμησή του», τονίζει η Adidas.

Η Adidas ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από την πώληση του αποθέματος παπουτσιών Yeezys του Kanye West αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά σωματεία όπως η εβραϊκή οργάνωση Anti-Defamation League και η μη κερδοσκοπική οργάνωση που ίδρυσε ο αδελφός του George Floyd.

Το Οκτώβριο του 2022, ο Adidas διέκοψε τη συνεργασία της με τον Kanye West και το brand του Yeezy, εξαιτίας των αλλεπάλληλων αντισημιτικών σχολίων του ράπερ, μεταξύ άλλων δηλώσεών του που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

«Τα πρόσφατα σχόλια και οι ενέργειες του Ye ήταν απαράδεκτα, γεμάτα μίσος και επικίνδυνα και προσβάλουν τις αξίες της εταιρείας για ποικιλομορφία και συμπερίληψη, αμοιβαίο σεβασμό και δικαιοσύνη», ανέφερε τότε η Adidas.

Διαφήμιση

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Bjorn Gulden, δήλωσε πρόσφατα στους μετόχους ότι η Adidas θα αρχίσει να εκποιεί τα εναπομείναντα Yeezys και «θα δωρίσει χρήματα στις οργανώσεις που μας βοηθούν και πληγώθηκαν από αυτά που είπε ο Ye».

Την Παρασκευή, η Adidas ανακοίνωσε ότι δύο από αυτές τις οργανώσεις που αντιπροσωπεύουν εκείνους που επλήγησαν βαθύτατα από τις δηλώσεις του Kanye West είναι η εβραϊκή οργάνωση Anti-Defamation League και το Philonise & Keeta Floyd Institute for Social Change, το οποίο ιδρύθηκε από τον αδελφό του George Floyd, Philonise.

Τον Οκτώβριο του 2022, ο Kanye West ισχυρίστηκε σε εμφάνισή του στο podcast «Drink Champs» ότι ο George Floyd πέθανε από υπερβολική δόση φαιντανύλης και όχι επειδή τον έπνιξε ένας αστυνομικός με το γόνατό του.

Αργότερα, σε μία σπάνια στιγμή διαύγειας, ο ράπερ ζήτησε συγγνώμη για το σχόλιό του.

Διάφορα προϊόντα της σειράς adidas Yeezy

«Μετά από προσεκτική εξέταση, αποφασίσαμε να αρχίσουμε να διαθέτουμε κάποια από τα εναπομείναντα προϊόντα Adidas Yeezy», ανέφερε ο Bjorn Gulden σε ανακοίνωσή του.

«Η πώληση και η δωρεά ήταν η προτιμώμενη επιλογή μεταξύ όλων των οργανισμών και των ενδιαφερομένων με τους οποίους μιλήσαμε. Δεν υπάρχει θέση στον αθλητισμό ή την κοινωνία για κανένα είδος μίσους και παραμένουμε προσηλωμένοι στον αγώνα εναντίον του», τόνισε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ADL, Jonathan A. Greenblatt, πρόσθεσε: «Σε μία εποχή που ο αντισημιτισμός έχει ανέλθει σε ιστορικά επίπεδα στις ΗΠΑ και αυξάνεται παγκοσμίως, εκτιμούμε τον τρόπο με τον οποίο η adidas μετέτρεψε μία αρνητική κατάσταση σε ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα».

«Έδειξαν πραγματική σύνεση στη συνεργασία τους με οργανώσεις των κοινοτήτων που εργάζονται για την καταπολέμηση αυτού του ολέθριου και επίμονου μίσους», ανέφερε.

«Η ηγεσία τους, όχι μόνο καταδικάζοντας το αντιεβραϊκό μίσος, αλλά και προσφέροντας την υποστήριξή τους στην εκπαίδευση και σε άλλες πρωτοβουλίες, είναι υποδειγματική και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για άλλες εισηγμένες εταιρείες», συνέχισε.

«Τους ευχαριστούμε για τον συνεχή διάλογο σχετικά με το εναπομείναν απόθεμα και το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για την αντιμετώπιση θεμάτων προκατάληψης και μίσους», κατέληξε.

Η πώληση του αδιάθετου αποθέματος παπουτσιών Yeezy του Kanye West θα ξεκινήσει από την Adidas στις 31 Μαΐου.

Πηγή Άρθρου

Share.