Στο σκοτάδι της σάουνας, γυναίκες διαφορετικών ηλικιών και προσωπικοτήτων, μοιράζονται τις πιο προσωπικές εμπειρίες και τα πιο κρυφά μυστικά τους. Μέσα σε μια ατμόσφαιρα ζεστασιάς και συντροφικότητας, οι γυναίκες γελούν, δακρύζουν, απελευθερώνονται και, εξαγνίζοντας τις ψυχές τους, ξαναβρίσκουν τη δύναμη τους.

Η Αδελφότητα της Καπνιστής Σάουνας κόβει την ανάσα με μια βαθιά συγκινητική και ευαίσθητη προσέγγιση στα θέματα του τραύματος, της επούλωσης, κοινότητας και αδελφοσύνης. Σκηνοθετημένη σχεδόν σαν πίνακας του Rembrandt ή του Vermeer, η κάμερα δεν είναι ποτέ αδιάκριτη, ποτέ μηχανική. Αντιθέτως, οι εικόνες κινούνται σαν τον καπνό -επιμένουν, πλανώνται, και αιωρούνται για λίγο πριν εξαφανιστούν και επανεμφανιστούν. Με μια αυθεντική φωνή και σιγουριά που προέρχεται από την δική της κληρονομιά, η σκηνοθέτης Anna Hints έχει δημιουργήσει μια εμπειρία που μετασχηματίζει τις σκέψεις μας για το τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος σε γυναικείο σώμα, παρουσιάζοντας την γυναικεία εμπειρία με μεγάλη συναισθηματική ακρίβεια και βαθιά ενσυναίσθηση.

Ταυτότητα ταινίας
Η Αδελφότητα της Καπνιστής Σάουνας / Smoke Sauna Sisterhood / Savvusanna sõsarad

  • Σενάριο / Σκηνοθεσία: Ανα Χιντς
  • Φωτογραφία: Αντς Τάμικ
  • Μοντάζ: Κουτέμπα Μπαρχαμζί, Ανα Χιντς, Χέντρικ Μάγκαρ, Μάρτιν Μάνικ, Τούσαρ Πράκας
  • Μουσική: Εντβαρντ Εγκλισον, EETER
  • Διάρκεια: 90 λεπτά
  • Χώρες παραγωγής: Εσθονία, Γαλλία, Ισλανδία
  • Έτος παραγωγής: 2023

Άνα Χιντς – Πληροφορίες για την σκηνοθέτιδα

H Άνα Χιντς (Αnna Hints) είναι Εσθονή σκηνοθέτης με background στη σύγχρονη τέχνη και την experimental folk μουσική. Έχοντας βαθιές ρίζες στην ιδιαίτερη κουλτούρα της Νότιας Εσθονίας, το δεύτερο σπίτι της Anna είναι η Ινδία. Οντας η ίδια ενεργή «καταδύτρια» σε κάδους σκουπιδιών προς αναζήτηση τροφής, σκηνοθέτησε το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ της Anna με τίτλο For Tomorrow Paradise Arrives (2021) το οποίο ξεκίνησε δημόσιο διάλογο και ανάπτυξη κινημάτων που επεκτάθηκαν, εκ του μηδενός, κατά της σπατάλης φαγητού στην Εσθονία.

Πηγή Άρθρου

Share.