Η ταινία «Γλυκιά Συμμορία» αποτελεί το δεύτερο μέρος της τριλογίας ταινιών την οποία ο σκηνοθέτης, Νίκος Νικολαΐδη , ονόμασε «Τα χρόνια της χολέρας». Η τριλογία ξεκίνησε με την ταινία Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα (1979) και τελείωσε με το Ο χαμένος τα παίρνει όλα (2002). Το 2006, η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου επέλεξε την ταινία ως την έβδομη σπουδαιότερη στην ελληνική κινηματογραφική ιστορία.

ΣΥΝΟΨΗ

Το ημερολόγιο της ζωής και του θανάτου μια ομάδας «ανήθικων» νέων, που έχουν φτάσει στο σημείο της «μη επιστροφής» και αναζητούν κάτι να πιστέψουν και να πεθάνουν γι’ αυτό. Η συμπεριφορά τους τραβάει την προσοχή του Κράτους. Αρχίζει η διακριτική παρακολούθησή τους. Μια ομάδα μυστικών περικυκλώνει το σπίτι τους με επικεφαλής έναν άγνωστο ξανθό άνδρα… και περιμένει. Είναι η ιστορία τεσσάρων φίλων που θα μπορούσαν να είναι γείτονές σας, που επέλεξαν συνειδητά να πεθάνουν πίσω από τις κλεμμένες καραμπίνες τους, φτύνοντας ένα σαρκαστικό χαμόγελο πάνω στο πρόσωπό σας. Η ταινία είναι μια μελέτη πάνω στο νέο πρόσωπο του παγκόσμιου φασισμού. Είναι μια ιστορία χαράς και τρυφερής αγάπης. Μια μουσική θανάτου, μια αποθέωση χρωμάτων, γλυκιάς βίας και ονείρου.

Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συνεργάτιδα και σύντροφο του σκηνοθέτη Νίκου Νικολαΐδη, Μαρί-Λουίζ Βαρθολομαίου και την παραγωγό Θεοδώρα Βαλεντή. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο σκηνοθέτης Μενέλαος Καραμαγγιώλης. Θα ακολουθήσει παρουσίαση της νέας έκδοσης του βιβλίου του Νίκου Νικολαΐδη.

Ταυτότητα ταινίας
Γλυκιά Συμμορία
35mm, Mono, Έγχρωμη

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Νίκος Νικολαΐδης
Παραγωγή: Νίκος Νικολαΐδης, Αφοι Βεργέτη, ΕΚΚ
Εκτέλεση Παραγωγής: Μαρί-Λουίζ Βαρθολομαίου
Μουσική: Γιώργος Χατζηνάσιος
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Άρης Σταύρου
Μοντάζ: Ανδρέας Ανδρεαδάκης
Ήχος: Μαρίνος Αθανασόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρί-Λουίζ Βαρθολομαίου
Μακιγιάζ: Ράνια Δημητριάδου
Διεύθυνση Παραγωγής: Αιμίλιος Κονιτσιώτης
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Οδυσσέας Λάππας, Ελένη Γιόκαρη, Θεόδωρος Κωνσταντόπουλος
Βοηθοί Δ/ντή Φωτογραφίας: Νίκος Παϊζάνος, Γιώργος Αργυροηλιόπουλος
Μιξάζ: Θανάσης Αρβανίτης
Μιξάζ Μουσικής: Αλέξης Παπαδημητρίου
Μουσικές Επιλογές: Άρης Μπέλλης
Μουσική: Fontaine Sisters, Mc Guire Sisters, Eddie Cochran, Verdi: Overtures, A. Adam: Giselle, J.S. Bach: Suites Pour Violoncelle Seul
Εργαστήρια Εικόνας και Ήχου: Cinemagic

Ηθοποιοί: Δέσποινα Τομαζάνη, Δώρα Μασκλαβάνου, Τάκης Μόσχος, Τάκης Σπυριδάκης, Άλκης Παναγιωτίδης, Λένια Πολυκράτη, Κωνσταντίνος Τζούμας, Ντίνος Μακρής, Αντρέας Τσάφος, Χάρης Ρώμας, Τάκης Λουκάτος, Αλκμήνη Σταύρου, Μαριάνα Κουτάλου, Κατερίνα Σιγκούντου, Φαίη Τζανετοπούλου, Νατάσα Καψαμπέλη, Ισαβέλλα Μαυράκη, Νατάσα Ασίκη, Φωτεινή Κοτρώτση, Χρήστος Ζυγομαλάς, Παναγιώτης Καλδής, Μάνος Τσιλιμίδης, Γιώργος Πολυχρονιάδης, Πάνος Θανασούλης, Νίκος Κατωμέρης, Ηλίας Κωνσταντακόπουλος, Νίκος Σταυρόπουλος, Γιάννης Κουριώτης, Σπύρος Μπιμπίλας, Κώστας Μπαλαδήμας

Διάρκεια: 151΄
Χώρα παραγωγής: Ελλάδα
Έτος παραγωγής: 1983

Πληροφορίες προβολής

Η είσοδος στον κινηματογράφο Ίριδα, θα γίνεται από τη πλευρά της Ακαδημίας με την επίδειξη του email προκράτησης θέσης και παραλαβή του δωρεάν εισιτηρίου.

Η προκράτηση θέσεων ξεκινάει 2 μέρες πριν την προγραμματισμένη εκδήλωση και ώρα 11:00 π.μ. Η προκράτηση ισχύει έως 15 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Στην συνέχεια η είσοδος γίνεται με σειρά προτεραιότητας.

Την ημέρα της εκδήλωσης θα υπάρχει και αριθμός δωρεάν εισιτηρίων που θα διατίθενται στην είσοδο μέχρι την εξάντληση τους.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και προκρατήσεις θέσεων παρακαλούμε δείτε εδώ.

Πηγή Άρθρου

Share.