Το «Africa Unite» γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος.

Η αθανασία του Bob Marley συνεχίζεται με το «Africa Unite», ένα μεγαλοπρεπές, μεταθανάτιο άλμπουμ που εξυμνεί τη δυναμική ένωση της reggae και των Afrobeats.

Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει σε CD, LP και ψηφιακά από την Island Records / Universal Music στις 4 Αυγούστου.

Το «Africa Unite» είναι ένα εξαιρετικό άλμπουμ που αποτίει φόρο τιμής στις μεγαλύτερες επιτυχίες του εμβληματικού reggae καλλιτέχνη Bob Marley, όμορφα διασκευασμένες και εμποτισμένες με τους μεταδοτικούς ρυθμούς των Afrobeats.

Διαφήμιση

Το άλμπουμ περιλαμβάνει συναρπαστικές συνυπάρξεις μεταξύ των κλασικών τραγουδιών του Bob Marley και μίας εντυπωσιακής σειράς σύγχρονων Αφρικανών μουσικών.

Σε αυτό το αριστουργηματικό άλμπουμ, που αποτελείται από δέκα τραγούδια, συμμετέχουν οι Sarkodie, Tiwa Savage, Teni και Oxlade και άλλοι καλλιτέχνες που θα ανακοινωθούν πριν από την κυκλοφορία του άλμπουμ.

Κάθε καλλιτέχνης φέρνει το δικό του μοναδικό άρωμα και το ταλέντο του, αποτίοντας φόρο τιμής στη διαχρονική επιρροή του Bob Marley, ενώ παράλληλα προσθέτει τη δροσερή φωνή του στις εμβληματικές δημιουργίες του.

Από τη συγκινητική εκτέλεση του «Waiting In Vain» μέχρι την ανεβαστική ενέργεια του «Stir It Up», το άλμπουμ χαρακτηρίζεται από την απρόσκοπτη συγχώνευση δύο υπέροχων μουσικών κόσμων.

Παράλληλα με την ανακοίνωση του άλμπουμ κυκλοφορεί και το lead single, μία νέα εκδοχή του «Three Little Birds» του Bob Marley από τους ανερχόμενους αστέρες της Νιγηρίας Teni & Oxlade, που μένει πιστή στο πρωτότυπο τραγούδι – αλλά με μία afro-fusion νότα.

Το «Africa Unite» όχι μόνο αναδεικνύει την παγκόσμια εμβέλεια της μουσικής του Bob Marley, αλλά και γιορτάζει το πλούσιο μωσαϊκό των αφρικανικών ρυθμών και μελωδιών.

Συνδέοντας τους ζωντανούς ρυθμούς της reggae με τη μεταδοτική ενέργεια των Afrobeats, το «Africa Unite» αντιπροσωπεύει την ενότητα και το πνεύμα της συνεργασίας, αντικατοπτρίζοντας το όραμα του αείμνηστου Bob Marley για έναν αρμονικό κόσμο.

Η κόρη του Bob Marley, Cedella Marley, δήλωσε σχετικά με τη σημασία αυτού του άλμπουμ: «Το “Africa Unite” είναι ένα άλμπουμ που αναδεικνύει τη σημασία του Bob Marley στη σύγχρονη Αφρική».

«Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν σε αυτό το άλμπουμ έχουν διασκευάσει τα κλασικά κομμάτια του Bob Marley με τρόπο που ξέρουμε ότι θα του άρεσε και για τον οποίο θα ήταν υπερήφανος», συνέχισε.

Το «Africa Unite» θα γοητεύσει αναμφίβολα τους φανατικούς θαυμαστές του Bob Marley και θα αποτελέσει πόλο έλξης για νέους ακροατές που επιθυμούν να ζήσουν τη μαγεία της μουσικής του με έναν φρέσκο και ζωντανό τρόπο.

Ο αντίκτυπος του Bob Marley στη μουσική κουλτούρα της reggae και των Afrobeats είναι ανεκτίμητος. Ως πρωτοπόρος της reggae, ο Bob Marley εντάχθηκε μετά θάνατον στο Rock and Roll Hall of Fame το 1994.

Οι δυνατοί στίχοι του και οι σαγηνευτικές μελωδίες του έχουν αποτελέσει φωτεινό φάρος για αμέτρητους καλλιτέχνες, διαμορφώνοντας το μουσικό τοπίο.

Διαφήμιση

Η αιώνια μουσική του ξεπερνά τα σύνορα και τις γενιές. Αυτό το άλμπουμ δεν διαφέρει και προσκαλεί τους ακροατές σε ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι. Με το «Africa Unite», η επιρροή του Bob Marley συνεχίζει να ακτινοβολεί, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος.

Πηγή Άρθρου

Share.