Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος έχει τη μεγάλη χαρά να συνδιοργανώσει, στις 29 Αυγούστου και ώρα 9.00 μ.μ., μαζί με τον ιστορικό υπαίθριο κινηματογράφο Ριβιέρα, στα Εξάρχεια, την προβολή «Μιας συμφωνίας φωνών και εικόνων» όπως αποκάλεσε η Corriere della Sera το αριστουργηματικό ντοκιμαντέρ του Giuseppe Tornatore “ENNIO: the maestro”. Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης του «Σινεμά ο Παράδεισος», Giuseppe Tornatore, συγκέντρωσε στην ταινία του μερικούς από τους σημαντικότερους δημιουργούς του παγκόσμιου σινεμά και της μουσικής για να υποκλιθούν στο μεγαλείο του Μαέστρο. Ανάμεσα σε αυτά τα ιερά τέρατα μουσικής και κινηματογράφου συμπεριέλαβε στο ντοκιμαντέρ και το Σύλλογό μας. Η άοκνη δράση μας, αφιερωμένη αποκλειστικά στην προώθηση της παγκοσμίου εμβέλειας πολιτιστικής κληρονομιάς του συνθέτη, έπεσε στην αντίληψη του γι’ αυτό και ζήτησε προσωπικά να έρθει κινηματογραφικό συνεργείο στη Λάρισα προκειμένου να μαγνητοσκοπήσει και να πραγματοποιήσει συνεντεύξεις μελών του συλλόγου αλλά και πλάνα των δράσεων του.

Την ταινία θα προλογίσουν ο πρόεδρος του Συλλόγου Κων/νος Παπακώστας και ο Γιώργος Χαρωνίτης, που έχει εντρυφήσει σε θέματα που άπτονται του Ennio Morricone. Της προβολής θα προηγηθεί ένα βίντεο – χαιρετισμός, προς το Σύλλογο, από τον Giuseppe Tornatore. Την αφίσα της προβολής της ταινίας επιμελήθηκε το Cursor Design Studio. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα του Ιταλικού Ινστιτούτου Αθηνών και την Πανελλήνια Ένωση Διδασκόντων και Εξεταστών Ιταλικής Γλώσσας.

Στον χώρο του φουαγιέ θα εκτίθεται, σε συμπαραγωγή με το Kubrick – Pure Social Club, μια επιλογή αντιγράφων από τα κόμικς που φιλοτεχνήθηκαν για να κοσμήσουν την έκθεση Sketching Ennio. Πρόκειται για μονοσέλιδες ιστορίες όπου εικαστικοί δημιουργοί εικονοποίησαν τα συναισθήματα που τους προκάλεσε μια ταινία και το αντίστοιχο σάουντρακ του Maestro. Στον ίδιο χώρο θα εκτίθεται προς πώληση και το βιβλίο του συγγραφέα και βιογράφου Alessandro de Rosa: «Ennio Morricone / αναζητώντας εκείνον τον ήχο / η μουσική μου, η ζωή μου / συζητήσεις με τον Alessandro De Rosa» (2022) που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετρονόμος.

Πηγή Άρθρου

Share.