Ενώ δεν θα του απαγγελθούν ποινικές κατηγορίες, ο Travis Scott έχει δεχθεί εκατοντάδες αγωγές από τις οικογένειες των θυμάτων και τους τραυματίες.

Ο Travis Scott και οι διοργανωτές του Astroworld Festival δεν θα αντιμετωπίσουν ποινικές κατηγορίες για τον θάνατο 10 ανθρώπων από ασφυξία κατά τη διάρκεια της εμφάνισης του ράπερ στο φεστιβάλ τον Νοέμβριο του 2021.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Houston Chronicle, η απόφαση ελήφθη την Πέμπτη 29 Ιουνίου από ένα συμβούλιο ενόρκων που συγκλήθηκε στο Χιούστον.

Το συμβούλιο ενόρκων απέρριψε επίσης τις ποινικές κατηγορίες εναντίον έξι ατόμων την Πέμπτη – του διευθυντή του φεστιβάλ Brent Silberstein, του John Junell της Live Nation, των υπεύθυνων ασφαλείας Seyth και Shawna Boardman και της Emily Ockenden, η οποία ήταν υπάλληλος στην εταιρεία παραγωγής εκδηλώσεων BWG μέχρι πέρυσι.

Διαφήμιση

Ο δικηγόρος του Travis Scott, Kent Schaffer, ανέφερε σε δήλωσή του: «Στον πελάτη μου Travis Scott δεν θα απαγγελθούν ποινικές κατηγορίες και δεν θα του καταλογιστεί κανένα αδίκημα για τη συμμετοχή του στο AstroWorld festival. Η σημερινή απόφαση της Εισαγγελίας της κομητείας Harris επιβεβαιώνει αυτό που γνωρίζαμε από την αρχή – ότι ο Travis Scott δεν ευθύνεται για την τραγωδία του Astroworld».

Ο Schaffer υποστήριξε ότι η απόφαση των ενόρκων συνάδει με τα ερευνητικά δημοσιεύματα πολλών μέσων ενημέρωσης και τις εκθέσεις της ομοσπονδιακής και πολιτειακής κυβέρνησης που έχουν τοποθετήσει ευθέως την ευθύνη για τις κρίσεις ασφάλειας των εκδηλώσεων στους διοργανωτές, τους διαχειριστές και τους εξωτερικούς συνεργάτες – και όχι στους καλλιτέχνες.

«Ενώ περιμένει υπομονετικά την απόφαση του εισαγγελέα για τη μη απαγγελία κατηγοριών, ο Travis Scott έχει ανακριβώς και λανθασμένα κατηγορηθεί, παρά το γεγονός ότι σταμάτησε τη συναυλία τρεις διαφορετικές φορές και δεν είχε επίγνωση των γεγονότων καθώς εκτυλίσσονταν», συνέχισε.

«Τώρα που αυτό το κεφάλαιο έκλεισε, ελπίζουμε ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης θα επικεντρωθούν σε αυτό που είναι πιο σημαντικό – να αποτρέψουν την επανάληψη σπαρακτικών τραγωδιών όπως αυτή του Astroworld στο μέλλον», πρόσθεσε.

Όπως δήλωσε η εισαγγελέας Kim Ogg κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την Πέμπτη: «Η δουλειά μας είναι συγκεκριμένη. Είναι να προσδιορίσουμε αν σε αυτή την τραγωδία, σε αυτό το απόλυτα καταστροφικό, φρικιαστικό γεγονός, υπάρχει εγκληματική δραστηριότητα από οποιονδήποτε, από την κορυφή έως τη βάση ή ενδιάμεσα».

Η Ogg εξήγησε το πρωτόκολλο για τη συνεδρίαση των ενόρκων, σημειώνοντας ότι πρέπει να βρουν πιθανή ένδειξη εγκληματικής συμπεριφοράς για να απαγγείλουν κατηγορίες.

Παρόλο που δεν θα τους απαγγελθούν ποινικές κατηγορίες, ο Travis Scott και οι διοργανώτριες εταιρείες Live Nation και ScoreMore ενδέχεται να επιβαρυνθούν με δισεκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις λόγω των εκατοντάδων αστικών αγωγών που έχουν κατατεθεί εναντίον τους με κατηγορίες για σωματικές βλάβες και αμέλεια.

Αυτές οι αγωγές έχουν συνενωθεί σε μια μεγάλη αγωγή που θα εκδικαστεί στην κομητεία Harris του Τέξας.

Ο Travis Scott έχει αρνηθεί ότι φέρει ευθύνη του για την πολύνεκρη τραγωδία του Astroworld Festival και είχε ζητήσει την απόρριψη των αγωγών. Η διοργανώτρια εταιρεία του φεστιβάλ Live Nation και η θυγατρική της Scoremore ζήτησαν επίσης να απορριφθούν οι αγωγές.

Ο Kent Schaffer δήλωσε στο Reuters ότι δεν περίμενε να απαγγελθούν κατηγορίες στον Scott: «Τίποτα από όσα έκανε ή παρέλειψε να κάνει ο Travis δεν εμπίπτει στον ποινικό κώδικα του Τέξας», είπε.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Χιούστον Troy Finner ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου της Πέμπτης ότι η αστυνομία σχεδιάζει να δώσει στη δημοσιότητα τις επόμενες εβδομάδες την έκθεσης της ποινικής έρευνα για την τραγωδία στο Astroworld Tour.

Ωστόσο, απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με ερωτήματα για την τραγωδία, όπως ποια ήταν τα αίτια και τους λόγους για τους οποίους η συναυλία τελείωσε μισή ώρα μετά τον τραυματισμό τους πλήθος και ενθάρρυνε να διαβάσει την έκθεση όταν δημοσιευθεί για περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή Άρθρου

Share.