Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο του MF DOOM.

Αποκαλύφθηκε σχεδόν τρία χρόνια μετά η αιτία θανάτου του MF DOOM.

Ο βρετανικής καταγωγής ράπερ, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Daniel Dumile, πέθανε στις 31 Οκτωβρίου 2020 σε ηλικία 49 ετών. Ωστόσο, η αιτία του θανάτου του δεν είχε γίνει ποτέ γνωστή.

Η σύζυγός του Jasmine Dumile επιβεβαίωσε τώρα ότι ο MF DOOM απεβίωσε από αγγειοοίδημα – μία σπάνια και σοβαρή αντίδραση που είχε στα φάρμακα που έπαιρνε για την αρτηριακή του πίεση.

Διαφήμιση

Η έρευνα για τον θάνατό του έφεραν στο φως νέες λεπτομέρειες για τις συνθήκες υπό τις οποίες ο MF DOOM έφυγε από τη ζωή και η Jasmine εξήγησε ότι ο ράπερ υπέφερε από υψηλή αρτηριακή πίεση και έπασχε από νεφροπάθεια.

Σύμφωνα με την έρευνα, στον MF DOOM είχαν συνταγογραφηθεί αναστολείς του μετατρεπτικού ενζύμου της αγγειοτενσίνης (ACE) για τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής του πίεσης, αλλά μετά από δύο δόσεις εμφάνισε σοβαρή αντίδραση, περιελάμβανε πρήξιμο στο στόμα και το λαιμό του και δυσκολία στην αναπνοή.

Μετά την αντίδραση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο St. James του Leeds και η κατάστασή του αργότερα επιδεινώθηκε, οπότε χρειάστηκε να τοποθετηθεί σε αναπνευστήρα.

Λόγω της έξαρσης της πανδημίας του COVID-19 εκείνη την εποχή, η Jasmine δεν είχε τη δυνατότητα να βρίσκεται μαζί με τον σύζυγό της στο νοσοκομείο.

Jim DysonRedferns

Η Jasmine ισχυρίστηκε ότι στον θάνατο του MF DOOM οδήγησε η αμέλεια του προσωπικού του νοσοκομείου του Leeds και υποστήριξε ότι όσοι εργάζονταν στο νοσοκομείο St. James εκείνη την περίοδο δεν έλεγχαν συχνά τον σύζυγό της.

Επίσης, ισχυρίζεται ότι το ιατρικό προσωπικό καθυστερούσε δύο ώρες τη χορήγηση της φαρμακευτικής αγωγής του. Η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Μετά το θάνατό του MF DOOM, διάφορες προσωπικότητες από όλη τη μουσική βιομηχανία ένωσαν τις δυνάμεις τους για να κρατήσουν ζωντανή την κληρονομιά του ράπερ.

Σε αυτές τις πρωτοβουλίες περιλαμβάνεται μία μεταθανάτια συμμετοχή στο άλμπουμ «Cheat Codes» του Danger Mouse και του Black Thought και τα σχέδια για την έκδοση της βιογραφίας του ράπερ, με τίτλο «The Chronicles of DOOM: Unraveling Rap’s Masked Iconoclast», που θα γραφτεί από τον βετεράνο μουσικό δημοσιογράφο S. H. Fernando Jr.

Ο Thom Yorke μοιράστηκε επίσης ένα remix του «Gazzillion Ear» του MF DOOM ως φόρο τιμής στον εκλιπόντα ράπερ, ενώ ο δρόμος στο Long Beach της Νέας Υόρκης στον οποίο μεγάλωσε ο ράπερ πήρε επίσημα το όνομα «MF DOOM».

Η μετονομασία του δρόμου έγινε μετά από εκτεταμένες πιέσεις του Δρα Patrick C. Graham – καθηγητής, ηγετική προσωπικότητα του δημόσιου και κοινωνικού τομέα και πρώην συμμαθητής του MF DOOM.

Πιο πρόσφατα, επιβεβαιώθηκε ότι βρίσκεται στα σκαριά το «Madvillainy 2» – η συνέχεια του άλμπουμ «Madvillainy» των Madlib και MF DOOM του 2004 – πάνω από 20 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου.

Πηγή Άρθρου

Share.