Το ζώο που είναι παράνομο να έχεις μόνο του στην Ελβετία γιατί… νιώθει μοναξιά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αν είναι να πάρεις, πρέπει να πάρεις υποχρεωτικά δύο

Αν είσαι άνθρωπος που αγαπάς τα ζώα, οι πιθανότητες λένε πως μπορεί να έχεις έναν σκύλο ή μια γάτα στο σπίτι.

Αν ζεις πάντως στην Ελβετία, αποκλείεται να έχεις ινδικό χοιρίδιο. Ένα ινδικό χοιρίδιο, καθώς από δύο και πάνω επιτρέπονται.

Η Ελβετία είναι η πρώτη χώρα που απαγόρευσε στους κατοίκους της να κατέχουν ένα μόνο ινδικό χοιρίδιο, καθώς είναι ιδιαιτέρως κοινωνικά ζώα και νιώθουν αφόρητη μοναξιά χωρίς έναν σύντροφο του είδους τους.

Το αξιαγάπητο τρωκτικό ζει σε αγέλες και δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στα σπίτια των ανθρώπων, πόσο μάλλον όταν είναι μόνο. Η Ελβετία νομοθέτησε το 2008 υπέρ της ευημερίας των ζώων και των «κοινωνικών δικαιωμάτων» τους και στο πλαίσιο της τροπολογίας, ακόμα και η γάτα οφείλει να βγαίνει έξω και να συγχρωτίζεται άλλες γάτες. Ή να έχει ο ιδιοκτήτης δύο στο σπίτι.

Ο νόμος καλύπτει ακόμα και τα ψάρια και τους παπαγάλους, που όπως ορίζεται πρέπει να ζουν σε συνθήκες πιο κοντά στο φυσικό τους περιβάλλον και σίγουρα όχι αποκομμένα από μέλη του είδους τους. Όσο για τους σκύλους, μπορείς να έχεις έναν, πρέπει όμως να περάσεις από ένα σεμινάριο 2-3 μαθημάτων και να εκπαιδευτείς στο μεγάλωμά του.

Αντίστοιχους νόμους συναντάμε και στη Σουηδία, δεν εφαρμόζονται ωστόσο χωρίς προβλήματα. Τι γίνεται, ας πούμε, αν πεθάνει το ένα από τα δύο ινδικά χοιρίδια; Η Ελβετία το λύνει αυτό μέσω online υπηρεσιών που φέρνουν κοντά τα μοναχικά ζώα που έχουν χάσει την παρέα τους..

Αν υπάρχει θέληση, όλα γίνονται…

Share.

About Author