Οι 10 πιο περίεργες απαγορεύσεις σε όλον τον κόσμο!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στην Ελλάδα συμβαίνουν αρκετά παράλογα πράγματα συνεχώς. Μάλλον όμως εμείς οι Έλληνες είμαστε υπερβολικοί. Όπως θα δεις παρακάτω, σε διάφορες πόλεις του κόσμου υπάρχουν πολλές περίεργες απαγορεύσεις. Και σου μιλάω για πολύ περίεργες απαγορεύσεις!

Αν και αυτά τα περίεργα συμβαίνουν συνήθως σε κάποιες πολιτείες της Αμερικής, μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι δεν σταματάνε στις ΗΠΑ. Πάμε να δούμε τις περίεργες απαγορεύσεις όπως το να φοράς παπούτσια που κάνουν φασαρία και το να μην χαμογελάς.

1. Απαγορεύεται να μην χαμογελάς!

Εάν θέλεις να επισκεφτείς το Μιλάνο, να χαμογελάς συνεχώς. Η ιταλική μητρόπολη επέβαλε μία απαγόρευση στο κατσούφιασμα. Πρέπει να χαμογελάς συνεχώς, με εξαιρέσεις τις κηδείες και τις επισκέψεις σε νοσοκομείο. Οι γκρινιάρηδες που τολμούν να σπάσουν αυτόν τον κανόνα, μπορεί να χρειαστεί να πληρώσουν φόρο!

2. Απαγορεύονται οι τσίχλες!

Εάν θέλεις να ταξιδέψεις στην Σιγκαπούρη, θυμήσου να αφήσεις τις τσίχλες σπίτι. Το 2004 ξεκίνησε μια ισχυρή απαγόρευση που αφορούσε την εισαγωγή τσιχλών. Σύμφωνα με το νόμο, καμία τσίχλα δεν επιτρέπεται να εισαχθεί ή να πουληθεί στην Σιγκαπούρη, με το πρόστιμο να φτάνει τα 500$ σε περίπτωση που πετάξεις τσίχλα στο δρόμο.

3. Απαγορεύονται οι σαγιονάρες και τα σανδάλια!

Το νησί Κάπρι, στην περιοχή Καμπανία της Ιταλίας, είναι ένας πολυσύχναστος τουριστικός προορισμός. Όπως και να ‘χει, αν αποφασίσεις να το επισκεφτείς, απόφυγε τις σαγιονάρες. Οι σαγιονάρες και τα σανδάλια που κάνουν φασαρία απαγορεύονται!

4. Απαγορεύεται ο Winnie the Pooh

Στην πόλη Tuszyn, μία μικρή πόλη της κεντρική Πολωνίας, ο Winnie the Pooh απαγορεύτηκε από τις παιδικές χαρές. Οι τοπικές αρχές θεώρησαν τον Winnie «μισό- ντυμένο» και «ύποπτης σεξoυαλικότητας», κάτι εντελώς ακατάλληλο για μικρά παιδιά!

5. Απαγορεύεται να αλλάξεις λάμπα!

Στη Βικτόρια, την δεύτερη πιο δημοφιλή πολιτεία της Αυστραλίας, δεν σου επιτρέπεται να αλλάξεις μία λάμπα εκτός και αν είσαι αδειοδοτημένος ηλεκτρολόγος. Αυτοί που δεν υπακούν μπορεί να πληρώσουν πρόστιμο μέχρι 10 δολάρια Αυστραλίας.

6. Απαγορεύεται να πεθάνεις!

Στην πόλη Lanjarón της Ανδαλουσίας στην Ισπανία, υπήρχε μία χρονική περίοδος κατά την οποία ήταν παράνομο να πεθάνεις. Οι 4000 πολίτες της μικρής πόλης έπρεπε να μείνουν ζωντανοί μέχρι το κράτος να αγοράσει γη για να φτιάξει ένα νέο κοιμητήριο. Ευτυχώς πήρανε το νόμο με χιούμορ, τόσο οι πολιτικοί, όσο και οι πολίτες.

7. Απαγορεύεται να έχεις χρυσόψαρο σε γυάλα.

Περίπου 15 χιλιόμετρα από το Μιλάνο, υπάρχει η Μόντσα, η πόλη με έναν από τους πιο περίεργους νόμους που υπάρχουν. Το 2004 λοιπόν, ψηφίστηκε ένας νόμος ο οποίος απαγόρευσε τα χρυσόψαρα σαν κατοικίδια σε γυάλες, υποστηρίζοντας πως το ψάρι έχει μια παραμορφωμένη εικόνα για την πραγματικότητα και υποφέρει από αυτό. Σε ενυδρεία άραγε επιτρέπεται;

8. Απαγορεύεται ένας άντρας να φορέσει γυναικεία ρούχα!

Στην Μελβούρνη απαγορεύεται οι άντρες να ντύνονται όπως οι γυναίκες. Απ΄ότι καταλαβαίνουμε, αναφέρονται στα φορέματα. Σύμφωνα με έναν παλιότερο νόμο, είναι παράνομο ένας άνδρας να εμφανιστεί δημοσίως φορώντας φόρεμα χωρίς τιράντες. Ποιος ξέρει άραγε τι συμβαίνει στην πραγματικότητα και πως τηρείται ο νόμος;

9. Απαγορεύονται οι ελέφαντες στην παραλία!

Όταν ταξιδέψεις στο Γκράνβιλ, πόλη της Γαλλίας, θυμήσου να αφήσεις τον ελέφαντά σου σπίτι. Ή τουλάχιστον μην το φέρεις στην παραλία. Σύμφωνα με νόμο του 2009, οι ελέφαντες απαγορεύονται στις παραλίες. Ο νόμος ήταν αντίδραση στα τσίρκο που έφερναν του ελέφαντες στην παραλία για να αφοδεύσουν.

10. Απαγορεύεται να τραγουδάς δυνατά!

Η Χαβάη θεωρείται ένας από τους πιο ωραίους καλοκαιρινούς προορισμούς στο κόσμο. Όμως για αυτούς που τους αρέσει να τραγουδούν δυνατά το βράδυ, μάλλον θα πρέπει να βρουν έναν άλλο προορισμό. Στη Χονολουλού, είναι παράνομο να τραγουδάς δυνατά μετά τη δύση του ηλίου!

Πηγή: Newsbeast

Share.

About Author