Η φωνή του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα σίγησε, όμως τα τραγούδια του θα ακούγονται για πάντα.

Ο αιφνίδιος θάνατος του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα σε ηλικία 63 ετών σοκάρει και γεμίζει θλίψη την ελληνική μουσική σκηνή στην οποία άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του.

Ξεκινώντας από το συγκρότημα Τερμίτες αρχές της δεκαετίας του 1980 για να ακολουθήσει την προσωπική του σταδιοδρομία το 1989, ως συνθέτης και ερμηνευτής.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1956 στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με την μουσική.

Αργότερα θα εργαστεί χειρωνακτικά στην αποθήκη δισκογραφικής εταιρείας, από την οποία κατά σύμπτωση θα κυκλοφορήσει το πρώτο του αγγλόφωνο άλμπουμ το 1978, με τους P.L.J. Band, το οποίο είχε τίτλο «Gaspar» και ήταν ένας EP δίσκος 45 στροφών.

Ακολουθούν διάφορες δουλειές, ενώ μετά τη στρατιωτική του θητεία αρχίζει να τραγουδάει αντάρτικα με τον Πάνο Τζαβέλα στη «Συντροφιά».

Σε ηλικία 20 ετών δημιουργεί με τον Παύλο Κικριλή και τον Τάκη Βασαλάκη το συγκρότημα P.L.J. Το 1983 οπότε και κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος, το τελευταίο μετονομάζεται σε «Τερμίτες», όνομα που παραπέμπει στους Beatles (σκαθάρια).

Το 1989 ξεκινά η προσωπική του σταδιοδρομία ως συνθέτης και ερμηνευτής.

Τα 10 τραγούδια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που θα θυμόμαστε για πάντα

10. Νότος

9. Μικρός Τιτανικός

8. Τόσα Χρόνια Μια Ανάσα

7. Μάτια Δίχως Λογική

6. Ρίξε Κόκκινο Στη Νύχτα

5. Πόσο Σε Θέλω

4. Ένας Τούρκος Στο Παρίσι

3. Έλα Ψυχούλα Μου (Το Τραγούδι της Κάθριν)

https://www.youtube.com/watch?v=sfOAUlp5fUA&feature=emb_title

2. Πεθαίνω Για Σένα

1. Και Τι Ζητάω (με τον Διονύση Σαββόπουλο)

πηγη : hit-channel.com

Share.