Δύσκολες ώρες για τον Λάμπη Λιβιεράτο!Τι συνέβη;

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνεχίζονται οι οικονομικές περιπέτειες για τον Λάμπη Λιβιεράτο, που αυτή τη φορά κλήθηκε να αντιμετωπίσει στη δικαστική αίθουσα γνωστή τράπεζα, που είχε εκδώσει διαταγή πληρωμής εις βάρος του, ύψους περίπου 100.000 ευρώ.

Η υπόθεση πήρε αναβολή για τον Μάιο του 2020 και ο γνωστός τραγουδιστής ανασυντάσσει τις δυνάμεις του προκειμένου να αντιμετωπίσει τα χρέη που δημιούργησαν οι επιχειρηματικές επιλογές προηγούμενων ετών.

Η τράπεζα εξέδωσε τη διαταγή πληρωμής εις βάρος του το 2014, με αφορμή δάνειο που είχε λάβει ο τραγουδιστής και δεν αποπληρώθηκε.

Ωστόσο, ο ίδιος έχει ασκήσει ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής επικαλούμενος λόγους που αφορούν στη διαδικασία έκδοσης της, αλλά και όρους που αφορούν στη δανειακή σύμβαση που είχε υπογράψει με την τράπεζα, κάνοντας λόγο για υπέρβαση των ορίων που ορίζουν η καλή πίστη και ο οικονομικός σκοπός του δικαιώματος της να εισπράξει την απαίτηση της.

Τα οικονομικά προβλήματα για τον Λάμπη Λιβιεράτο άρχισαν να εμφανίζονται μετά την ενασχόληση του με μπαρ και χώρους εστίασης.

Το άνοιγμα του καφέ μπαρ «LavMi» στην Αγία Παρασκευή με δύο ακόμα συνεταίρους και στενούς του φίλους τον… έσπρωξε σε έναν κυκεώνα χρεών και ανεξόφλητων υποχρεώσεων. Μάλιστα, βασιζόμενος στα λεγόμενα συνεργάτη του ότι οι υποχρεώσεις προς τα κρατικά ταμεία καλύπτονται κανονικά, το κατασχετήριο με παραλήπτη τον ίδιο που ήρθε από το ΙΚΑ για μη απόδοση ασφαλιστικών εισφορών για ένα χρόνο ήταν το πρώτο «χαστούκι».

Αυτή η επιχειρηματική του δραστηριότητα οδήγησε τον τραγουδιστή σε πρωτόδικη καταδίκη 10 μηνών φυλάκισης με αναστολή από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για τρεις ακάλυπτες επιταγές, συνολικού ύψους 46.000 ευρώ.

Ο τραγουδιστής είχε καθίσει στο εδώλιο μαζί με τον πρώην συνέταιρο του στο μπαρ «LavMi», που διατηρούσαν στο κέντρο της Αγίας Παρασκευής. «Την περίοδο της κρίσης, η επιχείρηση που είχαμε άρχισε να έχει προβλήματα. Κάναμε προσπάθειες για να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, όμως δεν τα καταφέρναμε.

Έκανα προσπάθειες να έρθω σε ρύθμιση με το μηνυτή, να αποπληρώνω σταδιακά με μικρότερα ποσά. Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη, γιατί είχαμε πολλές υποχρεώσεις. Μας οφείλουν χρήματα οι άλλοι συνέταιροι, γιατί εμείς, ως διαχειριστές, δεν μπορούσαμε να αντεπεξέλθουμε.

Η μη εξόφληση των επιταγών ήταν λόγω οικονομικής αδυναμίας. Θέλαμε αλλά δεν μπορούσαμε!», ανέφερε τότε στο δικαστήριο.

Οι δύο από τις τρεις επιταγές που δόθηκαν σε προμηθευτή και δεν εξοφλήθηκαν έφεραν την υπογραφή και των δύο συνεταίρων, ενώ την τρίτη υπέγραφε μόνος του ο συνέταιρος του τραγουδιστή.

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους και τους δύο επιχειρηματίες, καταδικάζοντας τον Λάμπη Λιβιεράτο σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή για τις δύο επιταγές συνολικού ύψους 26.000 ευρώ, καθώς η τρίτη, ύψους 20.000 ευρώ, δεν έφερε την υπογραφή του.

Πηγή: fimes.gr

Share.

About Author